κυνήγι

Janez Potočnik, Επίτροπος Κομισάριος για το Περιβάλλον: Χρειαζόμαστε μια νέα επανάσταση

Παραθέτουμε προς προβληματισμό, το παρακάτω απόσπασμα του "κομισάριου" για το Περιβάλλον. Η ΕΕ, μας λέει, αισθάνεται την ανάγκη να έχει στους κόλπους της πολλούς επαναστάτες και ακτιβιστές της e-κολογίας. Παρεπιπτόντως τους "ακτιβιστές" αυτούς τους χρηματοδοτεί [1] η ίδια η ΕΕ, αλλά και αρκετές εταιρείες. "Business as usual" πίσω από δηλώσεις προς αφελείς;
Αξίζει να σημειώσουμε τη "Βιβλική" αναφορά, του κομισάριου, σε Παλαιά και Καινή Οικολογία!

Αλλά επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής σε ένα πράγμα: Είναι επιτακτική η ανάγκη για οικολογική άσκηση επιρροής (λόμπι). Χρειαζόμαστε τις ΜΚΟ και τα άτομα που θα φέρουν την άμεση δράση στους δρόμους και την ύπαιθρο. Χρειαζόμαστε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, αναφορές και διαμαρτυρίες. Η «Παλαιά» Οικολογία σίγουρα δεν είναι νεκρή. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια περιττή. Αλλά για να πετύχει, πρέπει να συνοδεύεται από μια «Καινή» Οικολογία η οποία αποσκοπεί στην τιθάσευση της δύναμης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κυβερνήσεων και τη διοχέτευσή τους στη σωστή κατεύθυνση.

Παλαιά και Καινή Οικολογία πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι με τον ίδιο τρόπο που η οικονομία και το περιβάλλον πρέπει να βαδίζουν χέρι-χέρι.

Μαζί οφείλουμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις μας -και ναι, την ΕΕ επίσης - να συνειδητοποιήσουν ότι "δεν είναι μόνο η οικονομία, ανόητε".

Αν κατορθώσουμε να το καταφέρουμε αυτό, τότε ίσως ο εξωγήινος παρατηρητής θα μείνει λιγότερο έκπληκτος από την ανθρώπινη συμπεριφορά μας.

[1] Όσον αφορά τα προγράμματα LIFE, οι ΜΚΟ ήταν ανάδοχοι σε 608 προγράμματα!. Επιλέγουμε "NGO-Foundation" στο πεδίο "BENEFICIARY" και κλικ στο SEARCH για να πάρουμε τ' αποτελέσματα.

Συνεχίζεται...