σμίκρυνση

Κάθε πρωί που ξύπναγε, έφτιαχνε τον καφέ του και άνοιγε την ιστοσελίδα της ΚΣΕ στον υπολογιστή του. Βεβαιωνόταν πως δεν υπήρχε κάποια νέα ενημέρωση και, αν ήταν καθημερινή ασχολιόταν με τις καθημερινές ασχολίες του, ενώ τα Σαββατοκύριακα έφευγε χαρούμενος για το κυνήγι. Κύλαγε έτσι αμέριμνα ο καιρός...

Ένα πρωί, ξημερώματα, ο κυνηγός αφού βεβαιώθηκε, απ' τη σελίδα της ΚΣΕ, πως η Ρυθμιστική ήταν ίδια με τη χθεσινή και τίποτα δεν είχε αλλάξει, αποφάσισε να πάει στο βάλτο. Ζώστηκε τα αμερικάνικα φυσίγγια που είχε φυλαγμένα ειδικά για το βάλτο, ντουφέκι, σκυλιά και 2 ώρες μετά έφτασε στους βαλτότοπους κοντά στη Λαμία. Ευτυχώς βρήκε άδειο το καρτέρι του και βολεύτηκε. Έσκασε ένα χαμόγελο ευχαριστημένος με τον παγωμένο Βοριά που θά 'φερνε χαμηλά τα παπιά και περίμενε να φανεί το πρώτο φως.

Πράγματι η Άρτεμις χαμογέλασε στον κυνηγό μας και τρεις ώρες μετά η πουλιάστρα του ήταν φορτωμένη με καθαρά. Μακάρισε τον εαυτό του που θυμήθηκε τ' αμερικάνικα φυσίγγια, μπήκε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε να πάρει το δρόμο της επιστροφής, κουρασμένος, αλλά γεμάτος ικανοποίηση.

Δεν είχε κάνει ούτε χιλιόμετρο, όταν είδε το τζιπ του Δασαρχείου και τους Δασοφύλακες να του κάνουν σήμα να σταματήσει. Ο ενημερωμένος κυνηγός μας σταμάτησε, καλημέρισε και αφού έδωσε την άδεια και εξήγησε πως κυνηγάει με δίκαννο και έκανε δέκα καθαρά, απόρησε γιατί οι δασικοί του ζήτησαν να δουν τα φυσίγγια του.

"Παιδιά", τους είπε, "είναι αμερικάνικα και τα φυλάω ειδικά για τα παπιά". Ο δασικός τον λοξοκοίταξε και του λέει: "Κύριε, αυτά είναι μολύβδινα. Απαγορεύονται στο βάλτο. Κατάσχεται το όπλο και τα θηράματα και θα σας γίνει μήνυση για παράνομη θήρα!"
Έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι του ανέμελου κυνηγού μας! "Μα τι λέτε κύριε δασικέ; Κάθε πρωί διαβάζω τη σελίδα της ΚΣΕ και δεν αναφέρει τίποτα για μολύβδινα σκάγια και βάλτους. Αφού η Ρυθμιστική είναι η ίδια!". "Θα κρατήσουμε και την άδειά σας. Σας αφαιρείται." Συνέχισε απτόητος ο δασικός.

Συνεχίζεται...
Στο επόμενο επεισόδιο ο κυνηγός μας αποφασίζει να αγοράσει δεύτερο Κούρτσχαρ, τώρα που το πρώτο έκλεισε τα τέσσερα, ώστε να το βγάλει εγκαίρως, μην τυχόν και ξεμείνει από σκυλί...

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες