Ήρθαν και οι έρευνες να αποδείξουν το αυτονόητο: "Τα σκυλιά, όντως, μπαίνουν στο πυκνό με τον κώλο". Ε Φωτεινή μας;"
Σε αντίθεση με την Αγγλία, η Σκωτία δεν έχει εξαιρέσει τους σκύλους εργασίας από την απαγόρευση κοπής της ουράς, (η οποία παρεπιπτόντως, σύμφωνα με την ανατομία, δεν είναι άκρο, αλλά ΑΠΟΦΥΣΗ).

Ένα στα δύο σκυλιά εργασίας έχουν υποστεί φρικτούς τραυματισμούς στην ουρά τους σε λιγότερο από ένα έτος, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης της κοπής της, αποκαλύπτει συγκλονιστική νέα έρευνα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης διαπίστωσαν ότι σχεδόν το 57% των σπανιέλ εργασίας υπέστη έναν τραυματισμό ουρά κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2010-2011.

Από τη μελέτη προκύπτει πως χιλιάδες σκυλιά εργασίας με άκοπη ουρά σε ολόκληρη τη Σκωτία υποφέρουν άσκοπα με μερικά από αυτά να έχουν υποστεί ακρωτηριασμό της ουράς.

Ο κτηνίατρος Neil McIntosh είπε ότι θα προτιμούσε να «κόψει την ουρά σε 100 κουτάβια εργασίας" παρά "σε έναν ενήλικο σκυλί εργασίας" λόγω του πόνου και του άγχους που εμπλέκονται.

Η έρευνα θα συσσωρεύσει πίεση στην κυβέρνηση SNP να υλοποιήσει την «υπόσχεση» που έδωσε στα μέλη του Συλλόγου κυνηγών Σκωτίας πριν από πέντε χρόνια, ότι θα εξαιρέσει τα σκυλιά εργασίας από το νόμο.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες