κακοήθειες

Αγαπητό ΥΠΕΚΑ,

Αν το σποτάκι για τη νανόχηνα απευθύνεται προς κυνηγετικό κοινό, λυπάμαι αλλά, είναι μια παταγώδης αποτυχία!

Την ημέρα που κυκλοφόρησε μου έστειλε το σύνδεσμο μια καλή φίλη και συνάδελφος με το σχόλιο: "Ειλικρινά ελπίζω να μην την είδες!!!!" (τη νανόχηνα εννοούσε)

παρένθεση

Επομένως εγείρει αντι-κυνηγετικά αισθήματα στο ευρύ κοινό. Αναμενόμενο, δεδομένης της εμπλοκής της Ορνιθολογικής. Παρεπιπτόντως δεν μας προξενεί καμία περιέργεια το γεγονός πως έχουν απομείνει 30 ζευγάρια νανόχηνας (βαλτόπαπιας/κοκκινόχηνας ή αντκαταστήστε με οποιοδήποτε μη θηρεύσιμο). Αφού η Ορνιθολογική και οι ομόσταυλοί της πολεμάνε κυνηγετικούς ανεμόμυλους, αντί να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά αίτια μείωσης των πληθυσμών.

"Μάααστα" ήταν η πρώτη μου αντίδραση. "Η Ορνιθολογική έβγαλε άλλο ένα σποτάκι με δίδαγμα ΚΥΝΗΓΟΣ = ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ των ειδών".
Αλλά... μαζί με την Ορνιθολογική συνυπογράφει και το ΥΠΕΚΑ. Είναι αυτή η αντίδραση την οποία επεδίωκε, το ΥΠΕΚΑ, να προκαλέσει με το σποτάκι στους κυνηγούς; Θέλει τους κυνηγούς συμμάχους στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας, ή μονίμως σε άμυνα εφόσον τους αντιμετωπίζει σαν (εν δυνάμει; ) λαθροθήρες; Μαζί ή απέναντι;
Δυστυχώς το συγκεκριμένο σποτάκι μας βάζει απέναντι...

Πιστεύω πως κανείς δεν διαφωνεί με την ουσία του σποτ. Οι κυνηγοί διαφωνούμε με την παρουσίαση. Αναρωτιέμαι, δεν θα ήταν δόκιμο, και πιο αποτελεσματικό σε τελευταία ανάλυση, ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ; (Πολύ περισσότερο δε αν η εθνική συμμετοχή του ΥΠΕΚΑ στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος LIFE για τη νανόχηνα, (2012ΣΕ08420000), προέρχεται (και) από πόρους του Πράσινου Ταμείου, στο οποίο καταλήγουν οι ετήσιες εισφορές των κυνηγών. Δηλαδή αν το ΥΠΕΚΑ χρησιμοποιεί τα χρήματα των κυνηγών για να τους προσβάλει!)

Οπότε αγαπητοί: Αν την είδατε, κόψτε τα ναρκωτικά! χο

Διαμαρτυρία της ΚΣΕ για τη συμμετοχή του ΥΠΕΚΑ, σε προσβλητική και δυσφημιστική εκστρατεία, εναντίον των κυνηγών.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ:F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10563
Τηλ. 210-3231271 Fax. 210-3222755
http://www.ksellas.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΘΗΝΑ 20-02-2014
Αριθ. Πρωτ. 388

ΠΡΟΣ:
α) Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Ι. Μανιάτη
β) Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σ. Καλαφάτη
γ) Ειδικό Γραμματέα Δασών ΥΠΕΚΑ κ. Αμοργιανιώτη
δ) Προϊστάμενο Γεν. Δ/νσης Ανάπτυξης Προστασίας Δασών & Φ.Π., ΠΕΚΑ κ. Δημόπουλο Κων/νο

Κοιν.: Κυνηγετικές Ομοσπονδίες

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για τη συμμετοχή του ΥΠΕΚΑ, σε προσβλητική και δυσφημιστική εκστρατεία, εναντίον των κυνηγών.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι το ΥΠΕΚΑ συνυπογράφει τη δυσφημιστική εκστρατεία και τον διασυρμό των κυνηγών, που έχει εξαπολύσει η Ορνιθολογική στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είναι αδιανόητο, προσβλητικό και συνάμα τραγικό, το Υπουργείο να εμφανίζεται επισήμως, τόσο στο απαράδεκτο και ψευδέστατο τηλεοπτικό σποτ για τη Νανόχηνα, όσο και στο ραδιοφωνικό – φωνητικό μήνυμα, για τη δήθεν λαθροθηρία των σπάνιων ειδών στη χώρα μας.

Με ποια λογική και στα πλαίσια ποιας δεοντολογίας, σέρνεται το Υπουργείο σας στους αβάσιμους, αναπόδεικτους και ψευδείς ισχυρισμούς της Ορνιθολογικής, ότι η λαθροθηρία στη χώρα μας οδηγεί στην εξαφάνιση της Νανόχηνας, όταν τα τελευταία χρόνια, όπως επισήμως αναφέρθηκε σε σχετική ημερίδα για τη Νανόχηνα παρουσία της Υπηρεσίας σας, της Ορνιθολογικής και δικής μας, αναφέρθηκε ένα και μοναδικό (και αυτό αμφισβητούμενο) κρούσμα λαθροθηρίας Νανόχηνας στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία;

Αυτό το μοναδικό κρούσμα της λαθροθηρίας μειώνει τους πληθυσμούς της Νανόχηνας στην Ευρώπη;

Γιατί οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας συμβαδίζουν επισήμως με την αντικυνηγετική και γεμάτη φαντασιώσεις Ορνιθολογική;

Το αντικυνηγετικό μένος της Ορνιθολογικής ΜΚΟ και τα ανύπαρκτα στοιχεία που παρουσιάζει, της εξασφαλίζουν πλήθος άχρηστων, αλλά καλοπληρωμένων μελετών και προγραμμάτων πολλών χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Όλοι γνωρίζουμε τη βιομηχανία μελετών και δραστηριοτήτων των ΜΚΟ. Γιατί οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας υιοθετούν αβασάνιστα τις αστήρικτες και ατεκμηρίωτες προτάσεις τους;

Παράδειγμα, η Ορνιθολογική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισέπραξε ή θα εισπράξει για τον Αιγαιόγλαρο, 2.357.922 €! Για τη Νανόχηνα 2.279.485€! και πάει λέγοντας. Εξηγείται, λοιπόν, περίτρανα το δήθεν ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, που στοχεύει κυρίως τους κυνηγούς και οδηγεί στη μείωση της κυνηγετικής δραστηριότητας, ως δήθεν μέτρο προστασίας το περιβάλλοντος.

Μετά τα παραπάνω και στα πλαίσια της συνεργασίας μας, που υπάρχει και πρέπει να συνεχιστεί, με τη Γεν. Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, παρακαλούμε να ζητήσετε να αποσυρθεί το δυσφημιστικό και ψευδόμενο spot και το επίσης μονταρισμένο και δυσφημιστικό ραδιοφωνικό μήνυμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ