Τα τελευταία χρόνια σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος εντάχθηκε πρόγραμμα περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης στους μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου – Λυκείου για να αρχίσουν σιγά σιγά οι νέοι μας να δείχνουν ενδιαφέρον για τη φύση και το περιβάλλον. Και ποιοι είναι οι πιο αρμόδιοι γι’ αυτό … φυσικά εμείς οι κυνηγοί!!! Έτσι, η πρόσκληση του Διευθυντή του Γυμνασίου Ν. Επιβατών προς τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τους εθελοντές του Ο.Φ.Κ.Α.Θ., έγινε με σκοπό την ένταξη των κυνηγών στο μάθημα Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 17/1/2014 μια ομάδα που αποτελούνταν από το θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και εθελοντές του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. πήραν μέρος στο μάθημα και για 2 ώρες ενημέρωναν, εξηγούσαν και έλυναν απορίες μαθητών σε θέματα που αφορούσαν το δάσος, τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και τι εστί εθελοντισμός και πως μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν πραγματικά αμείωτο και μας ‘ βομβάρδιζαν’ συνεχώς με ερωτήσεις. Το αρνητικό σημείο ήταν ότι στην ερώτηση μας ‘ Πόσα παιδιά έχουν γονείς ή συγγενείς κυνηγούς’ η απάντηση ήταν ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Το θετικό ότι 2 νεαρά αγόρια 3ης Γυμνασίου έδειξαν ενδιαφέρον για την κυνηγετική δραστηριότητα θέλοντας στο τέλος του μαθήματος να μάθουν περισσότερες πληροφορίες όπως και έγινε. Ο Κ.Σ.Θ. και ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. θα είναι κοντά σε τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις και θα χαρούν να επαναλαμβάνουν ότι το προφίλ του σύγχρονου κυνηγού- διασώστη είναι μέσα στα πρότυπα της σημερινής κοινωνίας μας.
Επόμενο ραντεβού 21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος όλο το σχολείο μαζί με εμάς για μια δενδροφύτευση σε ένα καμένο αλσύλλιο της περιοχής μας. Επόμενο μάθημα στα σχολεία θα γίνει μέσα Φεβρουαρίου στο 8ο δημοτικό Θες/νίκης.