Ρινοδέλφινα επιτίθενται και σκοτώνουν δύο φώκαινες για διασκέδαση σ' ένα  «παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι». Οι εικόνες δείχνουν δύο δελφίνια τα οποία επανειλημμένα εκσφενδονίζουν στον αέρα μια από τις φώκαινες. Τα άτυχα πλάσματα  ξεβράστηκαν αργότερα νεκρά στην παραλία φέροντας φρικτά τραύματα στο κεφάλι.

H Caroline Weir, απ' το St Cyrus στο Aberdeenshire, κατάφερε να φωτογραφίσει το περιστατικό από το παράθυρο του υπνοδωματίου της. Οι δύο φώκαινες ξεβράστηκαν αργότερα νεκρές, και οι δύο με φρικτά τραύματα στο κεφάλι και βαθιές τρύπες να χάσκουν γύρω από τα μάτια τους.

Ειδικοί απ' το Scottish Marine Animal Strandings Scheme δήλωσαν ότι τα δελφίνια - εικάζουν πως πρόκειται για νεαρά αρσενικά - πιθανότατα απλώς παίζανε. Αν και δεν είναι επακριβώς γνωστός ο λόγος για τον οποίο τα δελφίνια επιτίθενται, θεωρούν πως πρόκειται για ένα είδος παιχνιδιού του τύπου «γάτας με το ποντίκι». Σύμφωνα με τους ειδικούς μόλις η φώκαινα πεθάνει, το δελφίνι χάνει το ενδιαφέρον του, δηλαδή δεν την τρώει.

Η αλήθεια

Τελικά, σε αντίθεση με τα όσα - ως συνήθως ανυπόστατα - υποστηρίζουν οι αντι-κυνηγοί, οι μόνοι κυνηγοί που δεν σκοτώνουν για διασκέδαση σ' αυτόν τον κόσμο είναι οι άνθρωποι.
Τα δελφίνια και οι όρκες, σκοτώνουν για να σπάσουν πλάκα, οι λύκοι και οι αρκούδες παθαίνουν "διατροφικό άγχος" μέσα στο μαντρί, με συνέπεια να το ξεκληρίσουν ολόκληρο. Το ίδιο "διατροφικό άγχος" προφανώς παθαίνουν οι αλεπούδες και οι νυφίτσες μέσα στα κοτέτσια, γι' αυτό πνίγουν όλα τα πουλερικά! Τείνω να πιστέψω πως όντως οι "οικολόγοι" είναι από άλλο πλανήτη... Άλλωστε "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ".

είναι εκεί έξω

Τα πτώματα συλλέχθηκαν ώστε να γίνει αυτοψία και να καθοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Οι δύο νεκρές φώκαινες

Οι Φώκαινες είναι διαφορετικό είδος απ' τα δελφίνια. Έχουν μικρότερο ρύγχος και επίπεδα, πτυόσχημα δόντια.

Το Scottish Marine Animal Strandings Scheme, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:
«Ο Flipper δεν είναι τόσο γλυκός και αθώος όσο δείχνει. Τα ρινοδέλφινα το κάνουν αυτό συστηματικά, κάπως σαν μια γάτα που παίζει με ένα ποντίκι. Μόλις η φώκαινα ξεψυχήσει χάνουν το ενδιαφέρον τους. Είναι επίσης γνωστό ότι σκοτώνουν και βρέφη του είδους τους."

"Επί της ουσίας δεν ανταγωνίζονται για τροφή και δεν τις τρώνε (τις φώκαινες), η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει γιατί συμβαίνει αυτό."