σμίκρυνση

Οι δύο χειριστές, οι σκύλοι τους και ο εκπαιδευτής

...Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε δύο περιοχές (Έβρος-Ροδόπη και Μετέωρα), θα δραστηριοποιηθούν δύο ειδικές ομάδες με σκύλους με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου των δηλητηριασμένων δολωμάτων1. Όσες περισσότερες περιοχές ελεγχθούν και καθαριστούν από φόλες, τόσες λιγότερες πιθανότητες να δηλητηριαστούνε οι Ασπροπάρηδες και άλλα ζώα (γύπες, αετοί, θηλαστικά κτλ.).

1 Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος LIFE10 NAT/BG/000152, με τίτλο “Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη (Neophron percnopterus) στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία των: Ορνιθολογική Εταιρεία της Βουλγαρίας (Bulgarian Society for the Protection of Birds-BSPB), Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF Ελλάς και Ορνιθολογική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας (Royal Society for the Protection of Birds-RSPB). Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο σκύλους και τους χειριστές τους. Ως γνωστόν "μαζί με το βασιλικό (ασπροπάρης-όρνια κλπ), ποτίζεται κι η γλάστρα (σκύλοι)".
Όσοι αντέχετε την ξύλινη οικολογική γλώσσα μπορείτε να διαβάσετε την