Μετά από μια μικρή έρευνα που έχουμε κάνει καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα της εαρινής λαθροθηρίας, όπως το παρουσιάζει η Ορνιθολογική, ανήκει σε μια ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν έχουν παρουσιάσει οποιοδήποτε στοιχείο ή στατιστικό το οποίο να αφορά σε αριθμό καταδικών ή έστω βεβαιώσεων πράξεων λαθροθηρίας στα Ιόνια. Η όλη ιστορία βασίζεται σε `καταγγελίες'... Δηλαδή η Ορνιθολογική καταγγέλλει και, η ίδια(!), προσμετρά την καταγγελία σαν περιστατικό λαθροθηρίας, ασχέτως αν αυτή δεν έχει ποτέ αποδειχθεί βάσιμη !

ornithologiki.gr

Τελικά άλλος έχει τ' όνομα κι άλλος έχει τη χάρη!

Ένας κυνηγός και ένας ψαράς μοιράζονται τα κατορθώματά τους. Λέει λοιπόν ο ψαράς:

- Ακου ρε φίλε, τι έπαθα τις προάλλες... Είμαι που λες με το φουσκωτό στην μέση του Ατλαντικού και έχω ρίξει πολυάγκιστρο και ψαρεύω. Μετά από λίγο αρχίζει και τσιμπάει και πολύ δυνατά μάλιστα. Τραβάω, τραβάω, τίποτα... Δεν λέει να κουνηθεί το ψάρι. Ευτυχώς είχα ένα όπλο μαζί μου, και ρίχνω 3-4 φορές στο νερό, πάνω στο ψάρι, το οποίο βγαίνει νεκρό στην επιφάνεια. Πλάκα που έπαθα τότε, πρέπει να ήταν τουλάχιστον 950 κιλά!

- Ασε να σου πω και εγώ τι έπαθα τις προάλλες, λέει ο κυνηγός. Είμαι που λες για κυνήγι στο κλασσικό δασάκι που πάω κάθε σαββατοκύριακο και βλέπω μακριά έναν λαγό. Με καταλαβαίνει ο λαγός και αρχίζει να τρέχει. Ευτυχώς που έχω πολύ καλό σημάδι και τον πετυχαίνω με μία κίνηση. Όμως τα σκάγια του όπλου χτύπησαν και έναν θάμνο που χαμουρευόταν ένα ζευγαράκι.

- Και τους σκότωσες, ρε μα-μΠΙπ-; λέει ο ψαράς.

- Δεν το ήθελα, ρε φίλε, κατά λάθος έγινε. Τέλοσπάντων, δεν μ' είχε δει κανένας και αρχίζω να σκάβω μία τρύπα για να τους θάψω. Πάνω που πάω να τους βάλω μέσα, με είδε ένας τύπος που κατουρούσε πίσω από ένα δένδρο. Μπαμ, τον σκοτώνω και αυτόν!

- Καλά ρε μα-μΠΙπ-, σκότωσες και τον άνθρωπο;

- Ε, τι να κάνα ρε μα-μΠΙπ-; Τέλοσπάντων, σκάβω και άλλη τρύπα για να θάψω και αυτόν. Δυστυχώς εκείνη την ώρα περνούσε και ένα ανδρόγυνο με το παιδάκι τους. Μπαμ, μπαμ, μπαμ τους σκοτώνω και αυτούς και τους τρεις.

- Καλά, είσαι εντελώς τρελός, ρε φίλε; Ξεκλήρισες ολόκληρη οικογένεια;

- Μη σου τα πολυλογώ, ανοίγω και τρίτο λάκκο για την οικογένεια. Και για κακή μου τύχη εκείνη την ώρα περνούσε ένα σχολικό λεωφορείο.

- Μη μου πεις ρε μα-μΠΙπ- ότι καθάρισες και όλα τα παιδάκια του λεωφορείου;!

- Κοίτα μα-μΠΙπ-, λέει ο κυνηγός, αν δεν κόψεις κανά κιλό από το ψάρι σου, τα έχω καθαρίσει τα παιδάκια!!!

 Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η   επιλέγετε το σύνδεσμο που ακολουθεί με αποκλειστικά δική σας ευθύνη: Τέλος στην παράνομη θανάτωση των μεταναστευτικών πουλιών!