Εντείνονται οι έλεγχοι στα καταφύγια άγριας ζωής στη Ρόδο

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο ακόμα ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκυλιών οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες από δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής στα Λάερμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι έλεγχοι από τα στελέχη του Δασαρχείου της περιοχής μας, θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ενταθούν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό καθώς αυτή είναι η περίοδος αναπαραγωγής των ζώων και απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία κυνηγετικών σκυλιών στις περιοχές αυτές. Στο νησί της Ρόδου υπάρχουν πάντως ειδικές ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκυλιών, οι οποίες έχουν καθοριστεί από την αρμόδια δασική αρχή και στις οποίες θα πρέπει αποκλειστικά να γίνεται η διαδικασία εκγύμνασης.

Για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα, όπως σημείωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» το στέλεχος του Δασαρχείου της Ρόδου κ. Σταμάτης Χουρδάκης, θα κλιμακωθούν μέσα στις επόμενες μέρες (ακόμα και τις ημέρες των αργιών του Πάσχα) πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες από τους δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών, σε συνεργασία πάντα με τα κατά τόπους κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες