Ο τόπος ανάπαυσης του 'αναντικατάστατου' στρατηγού Κάστερ. Κείτεται στο σημείο που σφαγιάστηκε μαζί με το στράτευμα του, από τους Ινδιάνους. Πάσα ομοιότης με σύγχρονα πρόσωπα (ελπίζουμε να) είναι συμπτωματική.

Λατρευτέ μας Πρόεδρε,
Αν δεν τόχεις καταλάβει, ανήκουμε στην ΕΕ. Αυτό συνεπάγεται πλεονεκτήματα και υποχρεώσεις. Ο Έλληνας κυνηγός, για κάποιο περίεργο λόγο, έχει αναλάβει μόνο τις υποχρεώσεις, χωρίς να απολαμβάνει, αντιστοίχως, και τα πλεονεκτήματα. Πχ στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται το κυνήγι όλο το χρόνο, δεν επιτρέπονται τα ραβδόκαννα όπλα, δεν επιτρέπονται τα ομοιώματα και οι σφυρίχτρες στο καρτέρι και τα θηρεύσιμά μας είναι τα λιγότερα σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αυτό που εισπράττουμε, οι κυνηγοί, είναι μια κυνηγετική ηγεσία, που κρύβεται πίσω από τη ΜΗ συμμετοχή των κυνηγών στους ΚΣ. Μια πραγματική ηγεσία όμως, θα ήταν η πρώτη που θα ανησυχούσε και θα ερευνούσε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι ΚΣ εκλέγουν, συστηματικά, τα ΔΣ τους με μηδαμινή συμμετοχή των κυνηγών τους. Μια πραγματική ηγεσία δεν θα δείλιαζε μπροστά στην πρόκληση, να εξακολουθήσει να διεκδικεί την ηγεσία των κυνηγών, επιδιώκοντας τη μαζική επιδοκιμασία και συμμετοχή τους. Θα βασιζόταν στο έργο της. Όχι στη ΜΗ συμμετοχή.

Πολυχρονεμένε μας Πρόεδρε,
Όποιος ΚΣ αποτυγχάνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μελών του, δεν δικαιούται να αυτοαποκαλείται Σύλλογος. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμα οι ΚΣ αυτοί, είναι γιατί έχετε φροντίσει να περάσουν διατάξεις που καθιστούν αδύνατη την αλλαγή ΚΣ και πολύ δύσκολη την έκδοση άδειας, όταν αυτός παρακάμπεται. Αλλά μέχρι εκεί. Έχετε ερευνήσει ποτέ στις Ομοσπονδίες και τη Συνομοσπονδία πόσοι ΚΣ κάνουν αρχαιρεσίες με μερικές δεκάδες μέλη; Έχετε προσπαθήσει να το διορθώσετε; Γιατί δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας.

Χάσαμε στην

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο proedroskse "κατόρθωσε" να χάσει στην κολοκυθιά, ένα θηρεύσιμο και 10 μέρες απ' τα υδρόβια, από τον Τσιρώνη. Πηγή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, μας διαβεβαίωσε πως ο proedroskse, έπαιξε καθήμενος πάνω στον πάκο με τις χρυσοπληρωμένες μελέτες των κυνηγών.
Προπόνηση proedroskse, προπόνηση. Πριν καλά-καλά το καταλάβεις θα πρέπει να ξαναπαίξεις για το 16-17. Α, και μελέτες, περισσότερες μελέτες. Θα κάθεσαι πιο άνετα και θα παίξεις καλύτερα...

κολοκυθιά

Ουσιαστικά έχει σβήσει το κυνήγι υδροβίων στην Ελλάδα και φέτος θα του κόψετε άλλο ένα δεκαήμερο, αλλά και τη μοναδική χήνα που υπήρχε στα θηρεύσιμα. Γιατί εσύ τα "κατάφερες" έτσι, όπως μας πληροφόρησες μέσω του Star.

Πρόεδρε,
"Φασούλι το φασούλι, αδειάζει το σακκούλι". Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια τα "καταφέρνεις", (πολλά), αλλά αυτό που έχεις καταφέρει, είναι κάθε Αύγουστο να μας τα κάνεις μπαλόνια, για το αν, πότε και τι θα κυνηγήσουμε. Και για να το καταλάβεις καλύτερα κουμπάρε, αν ήσουνα σε ιδιωτική εταιρεία και τα "κατάφερνες" κάθε χρόνο έτσι, θα ήσουνα εδώ και πολλά χρόνια στο Ταμείο Ανεργίας. Γιατί το μαγαζί θα είχε βάλει λουκέτο.

Αυτό που "κατάφερες" τόσα χρόνια, είναι να αυξήσεις το κόστος της άδειας, τα λεφτά που εισπράττει απ' αυτές το κράτος να πηγαίνουν στις ΜΚΟ και η κυνηγετική δραστηριότητα να μειώνεται, χωρικά, χρονικά και σε είδη. Γι' αυτό σου λέω, με κριτήρια ιδιωτικού τομέα, θα είχες απολυθεί εδώ και χρόνια. Από τους μετόχους.

Υπογραφή ρυθμιστικής απόφασης 2015-2016

Οι προθέσεις του Υπουργείου για τη Ρυθμιστική της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τις συναντήσεις της Κ.Σ.Ε. με τον αρμόδιο Υπουργό, θα επέφεραν πολύ σημαντικές μειώσεις του κυνηγίου σε περιόδους θήρας, θηρεύσιμα είδη και τοπικές απαγορεύσεις.

Στο σύνολο αυτών των προθέσεων και εισηγήσεων η Κ.Σ.Ε. με Απόφαση του Δ.Σ. της, αρνήθηκε κατηγορηματικά την αποδοχή τους. Η άρνησή μας αιτιολογήθηκε με παρουσίαση μελετών, επιστημονικών και τεχνικών επιχειρημάτων, του ισχύοντος Ευρωπαϊκού και Εθνικού Δικαίου και των σοβαρών συνεπειών στην πραγματική οικονομία.

Παρ’ όλα τα αδιάσειστα επιχειρήματά μας, κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν υπήρχε πρόθεση του Υπουργού να επαναλάβει την περσινή Ρυθμιστική, σε καμία περίπτωση.

Ζήτησε, επομένως, να του γνωρίσουμε ποιες είναι οι περικοπές που θα δεχόμασταν.

Μετά από απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. την Τρίτη 4-8-2015, δεχθήκαμε ως μοναδική και τελευταία υποχώρηση την μείωση -10- ημερών σε ορισμένα υδρόβια και την αφαίρεση από τα θηρεύσιμα ενός υδροβίου χωρίς καμία άλλη μείωση και με την προϋπόθεση διατήρησης του κόστους των αδειών στα ίδια ακριβώς ποσά όπως και πέρσι.

Η πρότασή μας αυτή έγινε αποδεκτή, μετά από έντονη διαπραγμάτευση και το θέμα έκλεισε με αμοιβαία υποχώρηση του Υπουργού και δική μας και σήμερα πλέον έχουμε την Υπογραφή Ρυθμιστικής Απόφασης και της Απόφασης Συνδρομών.

Η επίτευξη αυτής της συμφωνίας, χωρίς τις καταστροφικές για το κυνήγι αρχικές προθέσεις, ήταν αποτέλεσμα:

α)της συστράτευσης όλων των κυνηγών και των οργανώσεών μας στον κοινό μας αγώνα 

β)της βοήθειας των κυνηγετικών μέσων ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν τους κυνηγούς για τις απειλούμενες σημαντικές έως καταστροφικές μειώσεις της θήρας.

γ)των σημαντικών παρεμβάσεων Υπουργών, Βουλευτών και άλλων Πολιτικών προσωπικοτήτων υπέρ των θέσεων των κυνηγών.

 

          Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ευχαριστεί όσους μας βοήθησαν σ’ αυτή τη μακρόχρονη και δύσκολη προσπάθειά μας και ενημερώνει τους κυνηγούς ότι πολλά και νευραλγικής σημασίας άλλα θέματα κυνηγίου μένουν ακόμη ανοικτά.

          Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας που απαιτεί τη συσπείρωση και βοήθεια όλων μας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ