Τραγελαφικές καταστάσεις αναδεικνύονται από την άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών να αποδεχθούν την ανάγκη διαχείρισης του πληθυσμού των λύκων.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Σκαμνέλι και αφού χρειάστηκε να επιχειρήσει επί αρκετές ώρες.

Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό, γρήγορα όμως λόγω της ξηρασίας, πήρε διαστάσεις.

Μάλιστα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να περιοριστούν οι φλόγες καθώς υπήρχαν υπολείμματα από υλοτομίες που είχαν γίνει παλιότερα.

Η φωτιά κατέκαψε ογδόντα στρέμματα δασικής έκτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, την φωτιά έβαλαν κάποιοι από τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, προκειμένου να απαλλαγούν από τις αγέλες λύκων που έφταναν πολύ κοντά στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι επιθέσεις λύκων στα χωριά του Ζαγορίου έχουν αυξηθεί σημαντικά και η ανησυχία των κατοίκων είναι πολύ μεγάλη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση