Κατασχεθέντα όπλα από την αρπαγή όπλων της κυβέρνησης της Αυστραλίας

Η Κομισιόν φαίνεται αποφασισμένη να περάσει με κάθε τρόπο την τροποποίηση της οδηγίας για τα όπλα. Οι Κομισάριοι και οι Κομισάριες που έχουν αναλάβει αυτήν την εργολαβία λοιπόν, δεν διστάζουν να ακολουθήσουν γκαιμπελικές τακτικές, επιστρατεύοντας χονδροειδή ψέματα προς επίτευξη του σκοπού της διορισμένης Κομισιόν.

Αναγκάζοντας ακόμη και την ιδιαίτερα χαμηλών τόνων FACE, μέλος της οποίας είναι και η δική μας (εξαιρετικά ιδιαιτέρως χαμηλών - έως ανύπαρκτων τόνων) ΚΣΕ, να εκδώσει Δελτίο Τύπου με το οποίο διαμαρτύρεται για τις μη δημοκρατικές τακτικές που ακολουθεί η Κομισιόν.

Η Κομισιόν παραπλανεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τα πυροβόλα όπλα

Παραθέτοντας εκτός θέματος και ατεκμηρίωτες στατιστικές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της συζήτησης για τα πυροβόλα όπλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σπρώχνοντας τους Ευροβουλευτές προς μια προσέγγιση υποβολής περιορισμών

Βρυξέλλες 27 Μαΐου, 2016 - Σύμφωνα με Elzbieta Bieήkowska, Επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά, Βιομηχανία, Επιχειρηματικότητα και ΜΜΕ, κατά την τελευταία δεκαετία στην ΕΕ "δολοφονήθηκαν" 100.000 άνθρωποι με νόμιμα κατεχόμενα πυροβόλα όπλα. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Επιτροπής IMCO στις 24 Μαΐου 2016 η κα Bieήkowska αναφέρθηκε επίσημα σε αυτές τις λανθασμένες και παραπλανητικές στατιστικές ενώπιον των ευρωβουλευτών οι οποίοι την παρακολουθούσαν με αμηχανία (σύνδεσμος).

Αυτός ο αριθμός είναι δεκαπλάσιος και δεν συνάδει με το νούμερο των 10.000 θανάτων από πυροβόλα όπλα το οποίο επικαλλείτο στο παρελθόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σύνδεσμος).

Στη FACE μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται από την Επίτροπο Κομισάρια Bieήkowska έχουν ληφθεί από την έκθεση του Ιουνίου 2015 του Ινστιτούτου Flemish Peace Institute με τίτλο «Πυροβόλα όπλα και βίαιοι θάνατοι στην Ευρώπη", το οποίο έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ισχυρισμός των «100.000 δολοφονιών» με νόμιμα πυροβόλα όπλα είναι μια κατάφωρη υπερβολή συγκρινόμενος με τους 81.556 θανάτους που αναφέρθηκαν από (νόμιμα και παράνομα) πυροβόλα όπλα για διάστημα πλέον των 10 ετών (Ευρωπαϊκή Αναλυτική Βάση Δεδομένων περί θνησιμότητας του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη).

Σύμφωνα με την έκθεση, οι 81.556 θάνατοι από πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ετών μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

  • Οι 60.000 αφορούν αυτοκτονίες (δηλαδή περίπου 75%).
  • Περίπου 10.000 είναι ατυχήματα και θανάτοι από απροσδιόριστη αιτία.
  • Περίπου. 10.000 θάνατοι αφορούν περιπτώσεις δολοφονίας και ανθρωποκτονίας, από παράνομα και νόμιμα όπλα.

Ως εκ τούτου η FACE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων για το Κυνήγι και τη Διατήρηση) προτρέπει την Επιτροπή να διορθώσει τις δηλώσεις της. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από ευρωβουλευτές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει δημοσιεύσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο το οποίο τεκμηριώνει την πρότασή τους για την τροποποίηση της οδηγίας τα πυροβόλα όπλα.

Ο Πρόεδρος της FACE Michl Ebner σχολίασε: "Η αβάσιμη δήλωση της Επιτρόπου Bieήkowska ότι 100.000 πολίτες έχουν 'δολοφονήθει' από νόμιμα όπλα δεν συμβάλλει στη δημοκρατική συζήτηση για την αναθεώρηση της οδηγίας για τα πυροβόλα όπλα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί μια ακατανόητα άκαμπτη στάση απέναντι σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό κομμάτι της νομοθεσίας, η οποία πλέον διακινδυνεύει να επηρεάσει δυσανάλογα τους νόμιμους ιδιοκτήτες πυροβόλων όπλων χωρίς προβλέψιμο αποτέλεσμα κατά της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας".

Press Release

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες