Με την επιστολή της 12ης Ιουλίου προς τον John Swift, πρόεδρο του Lead Ammunition Group, η βουλευτής Liz Truss αναφέρει ότι η έκθεσή τους "δεν έδειξε πως ότι οι επιπτώσεις των μολύβδινων πυρομαχικών ήταν αρκετά σημαντικές ώστε να δικαιολογήσουν αλλαγή της υφιστάμενης πολιτικής."

Μια πίντα

μπίρα

Υπάρχει "περισσότερος μόλυβδος σε μια μπύρα απ' ότι στο κρέας ενός θηράματος", λένε βουλευτές
Όπως σχολίασε ο Rishi Sunak, Συντηρητικός βουλευτής του Ρίτσμοντ, κατά τη διάρκεια συζήτησης γύρω απ' τα μολύβδινα πυρομαχικά στη Βουλή των Κοινοτήτων τον περασμένο μήνα...

Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει απαγόρευση των πυρομαχικών μολύβδου.

Το BASC χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης που συμπίπτει με την εκστρατεία του σωματείου κατά της καθολικής απαγόρευσης μολύβδινων σκαγιών.

Ο πρόεδρος του BASC Peter Glenser, δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε μια μακρά, βασισμένη σε αποδείξεις ανάλυση της χρήσης των μολύβδινων πυρομαχικών και κατέληξε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει ο νόμος.

"Υπάρχει ένα διαχειρίσιμο επίπεδο επικινδυνότητας και έχει καταστεί σαφές από τις τρέχουσες ενδείξεις ότι ακολουθώντας τις οδηγίες της FSA και απομακρύνοντας το κρέας από τα σημεία που έχει βληθεί, ο κίνδυνος εξαλείφεται.

«Δυστυχώς, η διαβούλευση για τα μολύβδινα πυρομαχικά έχει καταληφθεί από ακτιβιστές που προσπαθούν να βλάψουν τις δραστηριότης του κυνηγίου και της σκοποβολής στο σύνολό τους. Οι εξελίξεις τους βάζουν στη θέση τους."

Ο Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (Food Standard Agency) δεν θα αλλάξει τις οδηγίες του.

Η έκθεση του Lead Ammunition Group κατέληξε: "Ο μόλυβδος συνιστά ένα ιδιαίτερα τοξικό επικίνδυνο παράγοντα και συνιστά κίνδυνο σε κάθε επίπεδο έκθεσης. Είναι μία ιδιαίτερα επικίνδυνο νευροτοξίνη τόσο για ανθρώπους νέας ηλικίας όσο και για τα άγρια ​​ζώα. "

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι σε 10.000 παιδιά της κυνηγετικής κοινότητας τα οποία θα τρέφονται συχνά με θηράματα είναι πιθανόν να προκληθούν "νευροαναπτυξιακές βλάβες."

Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εκτίμηση της έκθεσης περί της επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία δεν παρείχε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να τροποποιήσει τις υφιστάμενες οδηγίες της προς τα άτομα που καταναλώνουν θηράματα που έχουν καταβληθεί με μολύβδινα σκάγια.

Η FSA έχει εκδώσει οδηγία από το 2012 πως οι άνθρωποι που τρώνε συχνά θηράματα που έχουν καταβληθεί με μολύβδινα σκάγια θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωσή τους.

Στην επιστολή της η κα Truss αναγνωρίζει θέμα ελλιπούς συμμόρφωσης με τους κανονισμούς για τα μολύβδινα σκάγια. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Defra θα εξετάσει πώς μπορούν να εφαρμοστούν καλύτερα οι υφιστάμενοι κανονισμοί για το κυνήγι υδροβίων."

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τον Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση μολύβδινων πυρομαχικών προκειμένου να διαπιστωθεί αν τεκμηριώνεται ανάγκη ρύθμισης της χρήσης τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση του Lead Ammunition Group θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο από την ECHA.