Από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κυνηγών κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος. Χρ. Πλιόγκος και Άλκης Κωσνταντόπουλος, με τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος στο περιθώριο του συνεδρίου που έγινε στην Αρχ. Ολυμπία.

Διαβεβαίωσε ο Τσιρώνης τους εκπροσώπους των κυνηγών της Πελοποννήσου

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τη νέα ρυθμιστική για το κυνήγι. καθώς και την άσκηση της θήρας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, έδωσε σε εκπροσώπους των κυνηγών ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης. κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Ηλείο.

Ειδικότερα στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Γ ΚΟΠ κ. Κώστα Μαρκόπουλο καθώς και τους προέδρους των Κυνηγετικών Συλλόγων Πύργου και Ζαχάρως κ.κ. 'Αλκη Κώνσταντόπουλο και Χρήστο Πλιάγκο αντίστοιχα, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε ότι η κυνηγετική περίοδος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες, ο αν. υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν' αυξηθεί ο αριθμός θήρας των αγριόχοιρων ανά άτομο, δεδομένου και της σημαντικής αύξησης των πληθυσμών τους που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Στο μεταξύ όσον αφορά το κυνήγι στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ο καταγόμενος από την Ηλεία πολιτικός ανέφερε στη διάρκεια της συνάντησης ότι στη νέα ρυθμιστική θα περιλαμβάνεται η κανονική άσκηση της θήρας στην περιοχή. μετά την καθολική απαγόρευση που όπως είναι γνωστό έχει επιβάλλει η πρόσφατη υπουργική απόφαση. Ν' αναφερθεί ότι η κανονική διεξαγωγή του κυνηγιού στον Κυπαρισσιακό αναμένεται να περιλαμβάνεται και στο νέο Π.Δ. το οποίο πρόκειται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. ενώ εν συνεχεία θα σταλεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

Κώστας Αντωνόπουλος

Άρθρο της εφημερίδας Πρώτη