H Α' φορά Αριστερά επέλεξε τον εκβιασμό των κατόχων όπλων και όχι την βελτίωση της θηρευτικής δραστηριότητας

Ο Τσιρώνης θέλει να μοιράζει τις κυνηγετικές εισφορές όπως γουστάρει, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το κυνήγι, τους κυνηγούς και τη Φύση

Είναι υποχρεωτική η έκδοση κυνηγετικής άδειας;

Δεν είναι. Οι κυνηγοί πληρώνουν το τέλος της άδειας θήρας και οι εισπράττοντες, δηλαδή το ΥΠΕΚΑ και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, έχουν την υποχρέωση να επενδύουν τα ποσά που εισπράττουν σε φιλοθηραματικό έργο, ώστε να εξασφαλίζεται η αειφορία της θήρας και η βελτίωση της κυνηγετικής εμπειρίας. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για τους κυνηγούς, κανείς δεν τους υποχρεώνει να συνεχίσουν να βγάζουν άδεια στην Ελλάδα.

Ως σήμερα. Γιατί οι εγκέφαλοι(*) του ολοκληρωτισμού του ΥΠΕΚΑ, έσκασαν το παραμύθι της σφράγισης των όπλων, όσων δεν έχουν κυνηγετική άδεια. Προσπαθούν έτσι να εκβιάσουν τους κατόχους λειόκαννων όπλων να βγάλουν άδεια, ώστε να έχουν πόρους να τους μοιράζουν όπως θέλουν. Αδιαφορώντας για την βελτίωση της θηρευτικής δραστηριότητας.

Μάλλον οι εγκέφαλοι αυτοί να μην έχουν λάβει υπ' όψη τους πως αν δεν υπάρχει ποιοτικό κυνήγι, οι κάτοχοι των όπλων πιθανόν να προτιμήσουν να εγγραφούν σε κάποιο σκοπευτικό σύλλογο στην Ελλάδα και να τους γράψουν έτσι κι αυτοί, με τη σειρά τους, στα παλαιότερα των δικών τους υποδημάτων.

(*)Δυστυχώς η φασίζουσα αυτή ιδέα έχει προέλθει από τον κυνηγετικό κόσμο. Τώρα γυρνάει μπούμεραγκ.