Ελέω ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που απορρίφθηκε απ' το εκλογικό σώμα απέκτησε ρυθμιστικό ρόλο στην καθημερινότητα μας

Δελτίο τύπου εξέδωσε το κόμμα του αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη, λίγες ημέρες πριν την ρυθμιστική. Προφανώς θέλωντας να υπενθυμίσει στον κ. Τσίρωνη το που ανήκει ώστε να πράξει ανάλογα πριν υπογράψει τη νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας. Διαβάστε το δελτίο τύπου :

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι αξιολογούν ως αποφασιστικό βήμα τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι. Θεωρούν επίσης σημαντικό ότι η διαδικασία ανοιχτού δημόσιου διαλόγου ολοκληρώθηκε παρά την αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, που δεν άντεξε τη δημόσια αντιπαράθεση και αποχώρησε. Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν ενεργά και με δημόσιες θέσεις στο διάλογο αυτό. Η ανακοίνωση ενός επίσημου πορίσματος από την Ομάδα Εργασίας το οποίο καταγράφει προβλήματα και προτείνει διαδικασίες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό στην πορεία αλλαγών που απαιτούνται σχετικά με τη ρύθμιση του κυνηγιού στη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αξιολογούν επίσης ως θετική την ενεργοποίηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών ως γνωμοδοτικού οργάνου για τη νέα ρυθμιστική, όπως ανακοίνωσε στη Συνέντευξη Τύπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Η διεπιστημονική συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων από όλα τα αρμόδια τμήματα της Δασικής Υπηρεσίας ευελπιστούμε ότι θα δώσει δείγμα γραφής θετικό και με βάση το Πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου. Στη διαδικασία αυτή είναι για μας αυτονόητο ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι απόψεις των επιστημονικών φορέων, των εξειδικευμένων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θυμίζουν επίσης ότι έχουν καταθέσει δημόσια και έγκαιρα τις θέσεις τους σχετικά με την νέα Ρυθμιστική. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζονται δημοσίως σε αντίθεση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία που καταφεύγει στους πολιτικούς διαδρόμους έχοντας χάσει κάθε άλλο έρεισμα."