10-1-2016 Βάθη Κιλκίς Η Πέρλα όπως ξεκίνησε το πρωί για το κυνήγι (δεξιά), και ό' τι απέμεινε απ' αυτήν μετά την επίθεση των λύκων, αριστερά. Πηγή

Μα αφού δεν ασχολούνται οι ίδιες οι Κυνηγετικές Οργανώσεις!

Είναι πολύ σκληρό να ανακαλύπτεις το σκυλί σου μισοφαγωμένο στον κυνηγότοπο. Και σίγουρα πρόκειται για εμπειρία που όχι μόνο δεν αντέχεις να επαναληφθεί, αλλά δεν την εύχεσαι ούτε στον εχθρό σου.

Το γεγονός όμως παραμένει: Υπάρχουν εκεί έξω λύκοι, που τρέφονται με κυνηγόσκυλα. Μια συμπεριφορά που ήταν άγνωστη στο παρελθόν. Μια συμπεριφορά που έπεσε στη δική μας γενιά κυνηγών, να αντιμετωπίσουμε.

Για να ξεκινήσει να συζητιέται η όποια λύση, πρέπει πρώτα να αναδειχθεί πως υπάρχει ένα πρόβλημα, που την απαιτεί. Προς το παρόν, το πρόβλημα αυτό έχει αναδειχθεί ανάμεσα στις τάξεις των κυνηγών, και οι κυνηγοί δεν μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα μόνοι τους. Νόμιμα.

Πρέπει να δράσουν μέσα απ' τις οργανώσεις τους. Δηλαδή πέρα απ' τις δημοσιεύσεις στο Facebook που βλέπουμε, πρέπει να κάνουμε και καταγγελία στον Κυνηγετικό μας Σύλλογο. Και ο ΚΣ με τη σειρά του να δημοσιοποιεί, επίσημα αυτές τις καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.

Ας μας πούνε οι επιστήμονες ποιο ζώο εκτός του λύκου, μπορεί ν' αφήνει πίσω του μόνο τα κόκαλα από ένα κυνηγόσκυλο μέσα σε διάστημα λεπτών; Υπάρχει άλλο ζώο με τέτοια συμπεριφορά; Αν δεν υπάρχει, τότε όταν κάποιος κυνηγός βρει το μισοφαγωμένο κουφάρι του σκύλου του, μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα απ' την στιγμή που τον έχασε, το γεγονός πρέπει να αντιμετωπίζεται με βεβαιότητα σαν επίθεση λύκου. Και να καταγράφεται σαν τέτοια.

Για να αναλάβει δράση όμως ο Σύλλογος, πρέπει πρώτα εμείς να του δηλώσουμε το συμβάν. Το τι ακριβώς πρέπει να δηλώσει ο κυνηγός σε περίπτωση απώλειας κυνηγόσκυλου από λύκο, είναι υποχρέωση των Κυνηγετικών Οργανώσεων να το έχουν ετοιμάσει και να το έχουν γνωστοποιήσει στους κυνηγούς τους. Φαντάζομαι ένα έντυπο, αντίστοιχο με το έντυπο δήλωσης ατυχήματος που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Και αν τύχει να βρεθούμε αυτόπτες μάρτυρες της ίδιας της επίθεσης, τι κάνουμε; Εγώ θα έκανα ό'τι θα έκανα και στην περίπτωση που ο σκύλος μου δεχόταν επίθεση από κάποιον άνθρωπο. Θα φρόντιζα να την σταματήσω.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες