Ε' ΚΟΗ
σμίκρυνση

ΟΔΟΣ
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ

Προφανώς κανένα αντανακλαστικό δεν ενεργοποίησε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος η σύλληψη τριών λαθροθήρων από τη θηροφυλακή της Ε' ΚΟΗ. Ούτε στον Υπουργό, ούτε στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, ούτε στη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, ούτε στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος ούτε καν στο Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας.

Όσο για τις "περιβαλλοντικές" ΜΚΟ, αυτές μάλλον πιάστηκαν στο ύπνο. Την ώρα που επιδίδοντο στην "πάταξη" της λαθροθηρίας μέσω... Facebook...

Άντε να το επαναλάβουμε άλλη μια φορά. Ο θεσμός των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, ή θηροφυλάκων όπως έχει καθιερωθεί να τους ονομάζουμε, έχει προβλεφθεί από το Δασικό Κώδικα του 1969 ως επικουρικός στη φύλαξη της υπαίθρου. Δυστυχώς η πολιτεία έχει κατακερματίσει το προσωπικό της Δασικής Υπηρεσίας με συνέπεια όλο το βάρος της φύλαξης να έχει πέσει στη θηροφυλακή που συντηρούν οι κυνηγοί με τις εισφορές τους.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική. Οι κυνηγοί έχουν τη φύλαξη. Οι Φορείς Διαχείρισης που είναι υπεύθυνοι για τεράστιες περιοχές για κάποιο περίεργο λόγο, δεν έχει προβλεφθεί να έχουν κυνηγούς στα Διοικητικά τους Συμβούλια. Αυτά αποτελούνται κατά κύριο λόγο από οικολογίζοντες οι οποίοι το φέρουν βαρέως ότι η φύλαξη είναι αρμοδιότητα των κυνηγών και σε κάθε ευκαιρία παραπονούνται ότι οι "δικοί" τους φύλακες δεν έχουν αρμοδιότητες. Τόσο βαρέως που δεν έχουν καν την ευπρέπεια να αναφέρουν πως το περιστατικό εξιχνιάστηκε απ' τη θηροφυλακή των κυνηγών.

Παράλληλα κάθε είδους έμποροι οι-κωλο-γίας ενταγμένοι σε διάφορες "περιβαλλοντικές" ΜΚΟ βιοπορίζονται πουλώντας συναισθηματική τροφή στους αστούς και επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι πως το κυνήγι δεν έχει θέση στη σύγχρονη εποχή γιατί το κρέας πουλιέται στα ράφια. Αποσιωπούν βέβαια πως η γεωργία και η κτηνοτροφία έχουν ανακαλυφθεί εδώ και 10.000 χρόνια, οπότε από τότε το κρέας ήταν διαθέσιμο χωρίς να υπάρχει ανάγκη να βγει κάποιος στο κυνήγι. Απλώς δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα ο βιοπορισμός μέσω της "προστασίας" της Φύσης, τον οποίο εξασκούν οι ίδιοι.

Oι δε καθ' ύλην αρμόδιοι, δηλαδή η Δασική Υπηρεσία έχει κατακερματιστεί και καθηλωθεί στα γραφεία για να βάζει σφραγίδες.