Scolopax rusticola

Ε γ κ ρ ί ν ο υ μ ε

  1. Την χορήγηση αδείας έρευνας για την Μπεκάτσα (Scolop ax rusticola) με σκοπό την παρακολούθηση και μελέτη της φαινολογίας της μετανάστευσης του εί δους στην Ελλάδα. Θα γίνεται εντοπισμός των πουλιών με την χρήση κυνηγετικών σκυλιών. Η έρευνα θα λαμβάνει χώρα μια φορά ανά δεκαήμερο από το 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου και από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Μαρτίου. Η ερευνητική ομάδα απαρτίζεται από τους Β. Μποντζώρλο, Σ. Μπραζιώτη και Α. Ξένο, επιστημονικών συνεργατών της Κυνηγετικής Συνομοσπον δίας Ελλάδος, καθώς και από ομάδα παρατηρητών. Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθεί η εν λόγω έρευνα είναι οι ακόλουθες: Ρόδου, Μεσσηνίας, Τριπόλεως, Ηλείας, Αντίπαρου, Εύβοιας, Α ιτωλ/νίας, Δομοκός, Ιωαννίνων, Κερκύρας, Δράμας, Έβρου, Κιλκίς, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Καρδίτσα ς, Ελασσόνας και Αλμυρού.
  2. Επειδή για την έρευνά σας θα χρησιμοποιήσετε κυνη γετικούς σκύλους από την ισχύ των ανωτέρω εξαιρούνται τα καταφύγια άγριας ζωής καθώς και όλες οι εκτάσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ΔΑΔ θήρας από τα κατά τόπους Δασαρχεία ή Δ/νσεις Δασών, κατ’ επιταγή των διατάξεων της παρ. 1β του άρθρου 6 του Π.Δ.67/1981(ΦΕΚ 43α ́).
  3. Πριν από την διεξαγωγή της έρευνας πεδίου ο ενδιαφε ρόμενος οφείλει να έρθει σε άμεση επικοινωνία με την κατά τόπο αρμόδια Δασική Αρχή( Διεύθυνση Δασών Νομού ή Δασαρχείο) για να οριστεί ο ακριβής τόπος και χρόνος αυτής καθώς και ο μέγιστος αριθμός κυνηγετικών σκύλων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά περιοχή. Η Δασική Αρχή είναι υπεύθυνη για την εποπτεία της εν λόγω έρευνας.
  4. Η άδεια ισχύει το χρονικό διάστημα από την έκδοσ η της παρούσης μέχρι 31-3-2014 και από 10-10-2014 μέχρι 31-3-2015 και είναι ανεξάρτητη από άδειες, πιστοποιητικά κ.α. που τυχόν απαιτούνται από άλλες υπηρεσίες, στρατιωτικές αρχές κ.α.
  5. Μετά το πέρας των εργασιών σας, οφείλετε να μας στ είλετε περίληψη των αποτελεσμάτων της έρευνάς σας, καθώς και ένα πλήρες αντίγραφο, με τά την ολοκλήρωσή της. Επίσης ένα αντίγραφο να σταλεί στην κατά τόπο Δ/νση Δασών.

Οι Δασικές Αρχές, όπου κοινοποιείται το παρόν, δια μέσω των Υπηρεσιών τους, παρακαλούνται να παρακολουθήσουν και εποπτεύσουν τη διαδικασία και ν α επιβάλλουν, εφόσον ειδικοί λόγοι το απαιτήσουν, τυχόν απαραίτητους συμπληρωματικούς όρο υς, για την αποφυγή ενδεχόμενης αρνητικής επίπτωσης στα οικοσυστήματα των περιοχών αρμοδιότητ άς τους.

Επιμέλεια: ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες