Χήνα σουβλιστή μεν, ζωντανή δε

Πηγή

Σύμφωνα με τας γραφάς η δούλη του Θεού βαπτίζεται "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ"

Στις φωτογραφίες έβλεπα μια θηρεύσιμη Καναδική χήνα. Στο κείμενο διάβαζα για προστατευμένο είδος. Πάντα άξιος ο νονός εύχομαι!

Μια χήνα ζούσε, πετούσε και εκινείτο κανονικά για πάνω από ένα μήνα, με ένα βέλος να διαπερνά το κορμί της, αφήνοντας έκθαμβους όσους τύχαινε να βρεθούν στο δρόμο της.

Το βέλος μπήκε από τα αριστερά, πέρασε ακριβώς δίπλα από την καρδιά και βγήκε από τα δεξιά, διαπερνώντας την χήνα σα σουβλάκι. Ωστόσο, το πουλί δεν απεβίωσε. Αντιθέτως, συνέχισε να αλωνίζει στα πάρκα του Ντένβερ -έτσι, με ένα βέλος να το διαπερνάει- για πάνω από ένα μήνα, αφήνοντας άφωνους όσους τύχαινε να βρεθούν στο δρόμο της.

Μόλις λίγα εκατοστά πιο αριστερά να είχε χτυπηθεί η χήνα, η οποία ανήκει σε προστατευόμενο καναδικό είδοςΚυνηγετική περίοδος και όρια κάρπωσης της "προστατευόμενης¨χήνας στο Οντάριο του Καναδά
, θα είχε πεθάνει από την πρώτη στιγμή. Παρά τον τραυματισμό της, η εν λόγω χήνα αποδείχθηκε μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολο «θήραμα». Το έσκασε από το πάρκο Ουάσιγκτον του Ντένβερ στο οποίο ζούσε και πέταξε μέχρι το γειτονικά πάρκο Γκάρλαντ.

Για περισσότερο από ένα μήνα, στελέχη τοπικών περιβαλλοντικών φορέων και οικολογικών οργανώσεων, μάταια προσπαθούσαν να την πιάσουν για να της αφαιρέσουν το βέλος. «Είναι πολύ έξυπνη, μας ξεγελούσε όλους για ένα μήνα», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι «κυνηγοί». Τελικώς, η χήνα... συνελήφθη από ομάδα εθελοντών του Κέντρου Αποκατάστασης Αγρίων Πτηνών του Ντένβερ και υπεβλήθη σε επιτυχή εγχείρηση. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη και υγιής πίσω στην φύση από μέρα σε μέρα.

Κυνηγετική περίοδος της Καναδικής χήνας στη Β. Αμερική. ** ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΑΠΤΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ **
Goose With Arrow Finally Captured