Συμμετοχή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο με ενδιαφέρουσες εργασίες

λόγότυπο ΚΠΜΑΘ

To 15ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, με θέμα «Δασοπονία πολλαπλών σκοπών και κλιματική αλλαγή – Προστασία και αξιοποίηση φυσικών πόρων» πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, 16-19 Οκτωβρίου 2011 στο ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου). Κύριος Διοργανωτής του συνεδρίου ήταν η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το οικείο Τμήμα του ΤΕΙ και με τις τοπικές αρχές και δασικές υπηρεσίες.

Σταθερά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) συμμετέχει σε επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από έρευνες και εργασίες που πραγματοποιεί. Η συνεπής παρουσία αυτή της ΚΟΜΑΘ είχε ως αποτέλεσμα φέτος να υπάρχει ιδιαίτερη ενότητα του συνεδρίου σχετικά με τη διαχείριση της άγριας πανίδας, προεδρεύοντος του Καθηγητή Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, κ. Χρήστου Βλάχου. Στην ενότητα αυτή η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ παρουσίασε τις εξής τέσσερις (4) εργασίες:

  1. Η θήρα ως «τρόπος ζωής», ως «άθλημα» και ως «χόμπι»
  2. Καιρός και φαινολογία μετανάστευσης και διαχείμασης πτηνών σε οικοσυστήματα της Βόρειας Ελλάδας
  3. H χρήση δεικτών περιβαλλοντικής επίδοσης και η εφαρμογή τους στις κυνηγετικές οργανώσεις
  4. Απελευθερώσεις ορνιθόμορφων στη Βόρεια, Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα
(Κάνοντας κλικ στο ανάλογο link μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε ολόκληρη την εργασία)

Οι παρουσιάσεις κέρδισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, ενώ υπήρξαν και αρκετές ερωτήσεις που εδωσαν έναυσμα για γόνιμη συζήτηση.

Το συνέδριο παρακολούθησαν δασολόγοι εργαζόμενοι στη Δασική Υπηρεσία, καθώς και εκπρόσωποι από τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά ινσιτούτα και τους περιβαλλοντικούς οργανισμούς, ιδιώτες μελετητές, κ.ά.

Το επόμενο Δασολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το 2013 στη Θεσσαλονίκη.

hunters.gr