Βρέθηκε νεκρός ο ορειβάτης που είχε χαθεί στο Μπέλες

kathimerini.gr
φωτογραφία

Μοιραία απέβη η εξόρμηση στις πλαγιές του όρους Μπέλες για τον 36χρονο ορειβάτη από το Κιλκίς, όταν απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα ορειβατών και χάθηκε στις απόκρημνες χαράδρες του βουνού. Μόλις έγινε αντιληπτή, αργά το απόγευμα, η απουσία του ορειβάτη, ειδοποιήθηκαν οι αρχές του νομού με συνέπεια να ξεκινήσει άμεσα μία μαραθώνια επιχείρηση διάσωσής του από άνδρες του στρατού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, της ΕΜΑΚ, κυνηγών και ορειβατών, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα, λόγω του δύσβατου της περιοχής και της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο άτυχος ορειβάτης εντοπίσθηκε εντέλει νεκρός τα ξημερώματα σήμερα σε απόκρημνη χαράδρα, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, από κυνηγό. Ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά της σορού του γίνεται αυτή την ώρα από άνδρες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του ορειβάτη οφείλεται σε υποθερμία.

Χθες το απόγευμα, άλλωστε, ένας δεύτερος ορειβάτης κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, όταν έχασε τον προσανατολισμό του και απομακρύνθηκε από την 11μελή ομάδα. Στάθηκε, όμως, τυχερός καθώς εντοπίστηκε άμεσα από κυνηγό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση