Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των Σκύδρας και Πέλλας

ΦΕΚ Β 840 - 20.03.2012


Αριθμ. 2169
(10)
Απαγόρευση θήρας σε περιοχές των Σκύδρας και Πέλλας.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 258 παρ. 3 εδαφ. στ’ του ΝΔ 86/69 «Περί Δασικού Κώδικα»
2. Την κοινή υπουργική απόφαση 414985/29-11-1985 άρθρο 5 παρ. 3 ΦΕΚ 57/Β/18-12-85.
3. Την υπ’ αριθμ. 1425/22-3-2011 εξουσιοδότηση προς υπογραφή με εντολή Γεν. Γραμματέα αποφάσεων, εγγράφων, πράξεων κ.α.
4. Την 63474/10-10-2011 «Απαγόρευση θήρας για ορισμένο χρόνο» απόφαση Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών σε συνέχεια της 7298/26-7-2006 απόφαση Δ/ντη Δασών Περιφέρειας.
5. Την ανάγκη απαγόρευσης του κυνηγιού για την προστασία, ανάπτυξη, αναπαραγωγή της άγριας πανίδας της περιοχής, αποφασίζουμε:
Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος για πέντε (5) χρόνια και από 20-8-2011 μέχρι 19-8-2016 στις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω με τα όρια που αναλυτικά περιγράφονται
1. Περιοχή Μαυροβουνίου - Σκύδρας Δήμου Σκύδρας εμβαδού 7.970 στρ. με όρια απαγόρευσης: με αφετηρία τη θέση Νέα Γέφυρα Μαυροβουνίου - Ν. Ζωής, Δυτικά ακολουθεί ανώνυμο ρέμα μέχρι το ύψωμα όπου υπάρχει το τριγωνομετρικό με αριθ. 11, με κατεύθυνση Νότια συναντά την Α΄ γαλαρία της σιδηροδρομικής γραμμής. Ακολουθεί τη σιδηροδρομική γραμμή και συνεχίζει Ανατολικά μέχρι το Μαυροβούνι, συνεχίζει με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς Αριδαία και καταλήγει στη θέση Νέας Γέφυρας όπου και η αφετηρία.
2. Περιοχή Σεβαστιανών - Κόπρενο Δήμου Σκύδρας εμβαδού 500 στρ. περιμετρικά του πυρήνα προσαρμογής φτερωτών και τριχωτών θηραμάτων του Κ.Σ. Έδεσσας, με όρια απαγόρευσης με αφετηρία οίκημα καταφυγίου του Φυσιολατρικού Συλλόγου Σεβαστιανών, ακολουθεί αγροτικό δρόμο μέχρι μαντρί Θεοχάρη, ανεβαίνει μέχρι το ορόσημο της Ριζαριώτικης κορυφής και συνεχίζει μέχρι την κορυφή. Κατεβαίνει την κορυφογραμμή μέχρι το χωράφι του Γρηγοριάδη και ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο μέχρι το καταφύγιο όπου και η αφετηρία.
3. Περιοχή Κρώμνης - Όρος Πάϊκο Δήμου Πέλλας εμβαδού 2.750 στρ. με όρια απαγόρευσης: με αφετηρία τα παλιά όρια οικισμού Κρώμνης και από τη θέση Μύλος, ανεβαίνει Βόρεια με όρια το ρέμα Γράμμος, περνά από τη θέση Τάφοι και φθάνει στο ρέμα Σγουρ ( Νοικοκύρης ) ακολουθεί το ρέμα με Δυτική κατεύθυνση ως τη θέση Ραντισμένη. Κατεβαίνει Νότια με όρια τα όρια του Δημοσίου Δάσους μέχρι Ντομπρίνοβο και συνεχίζει με Ανατολική κατεύθυνση και με όρια το ρέμα ως τον οικισμό Κρώμνης, όπου και η αφετηρία.
Η τήρηση και εφαρμογή της παρούσας, ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Έδεσσας και Γιαννιτσών Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Έδεσσα, 28 Φεβρουαρίου 2012
Με εντολή Γενικού Γραμματέα
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Η Προϊσταμένη του Δασαρχείου
ΑΝΝΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΑΝΙΔΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση