Στο σύνολό τους (*) οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της χώρας συνεισφέρουν στο δίκτυο αλληλεγγύης υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπήςμ με στόχο να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ένδυσης όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, ζωντανοί οργανισμοί της κοινωνίας και οι χιλιάδες κυνηγοί, στήνουν πανελλαδικά ένα δίχτυ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, κάτω από την ομπρέλα της Αρχιεπισκοπής με στόχο να βοηθήσουν με τρόφιμα και είδη ένδυσης όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Σε εκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14-2-2012, παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ως εκπρόσωπος των 250.000 κυνηγών της χώρας, ανακοίνωσε την έναρξη πανελλαδικής εκστρατείας, με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων αλληλεγγύης και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι αυτονόητο ότι η παρουσία και η ομιλία του Μακαριώτατου προσέφερε τα μέγιστα στην έναρξη της όλης προσπάθειας, καθώς λειτούργησε εμβληματικά για τους παριστάμενους, κάτι απαραίτητο και κρίσιμο για την εντονότερη δραστηριοποίηση των 250 Κυνηγετικών Συλλόγων μας και των 250.000 κυνηγών -μελών μας. Χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι:

«...Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω απόψε, για την τιμητική πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να είμαι μέσα σε αυτήν την πνευματική και όμορφη συντροφιά. Ομολογουμένως δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μου, μέσα στις πνευματικές δραστηριότητες, ότι υπάρχει και αυτός ο όμορφος τομέας, τον οποίο μερικές φορές τον έχουμε κακολογήσει... Ξαφνιάστηκα λοιπόν, όταν έλαβα την πρόσκληση και την επίσκεψη του Προέδρου, με τη συνοδεία του, και είπα ότι ευχαρίστως θα ήθελα να είμαι σε μια τέτοια πρωτόγνωρη συντροφιά, περισσότερο γιατί με συγκίνησε αυτή η πρωτοβουλία ότι «θα θέλαμε και εμείς» όπως είπε και ο Πρόεδρος «να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια που έχει τίτλο "Βοήθησε και εσύ να αλλάξει η ζωή μας"»

Η παρουσία στην εκδήλωση εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της χώρας, από τον Έβρο έως την Κρήτη, είχε ως στόχο τη συγκρότηση ενός ευρύτατου και αποτελεσματικού μετώπου αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλους εκείνους τους ανθρώπους, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς υποφέρουν, κάτι που σε μεγάλο βαθμό φιλοδοξεί να καταφέρει με συγκεκριμένες δράσεις η πολυπληθής κοινωνία των κυνηγών, πλαισιώνοντας το φιλανθρωπικό έργο και τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Στόχος μας είναι η άμεση ενεργοποίηση των 250 περίπου συλλόγων της χώρας, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να συγκεντρωθούν κατά τόπους - σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες Μητροπόλεις - ικανές ποσότητες βοήθειας σε είδος που θα κατευθυνθούν, με δικά μας μεταφορικά μέσα, όπου επιτάσσει η ανάγκη των συνανθρώπων μας, ανάλογα με το σχεδιασμό της Εκκλησίας.

Η μεγάλη εμπειρία μας από προηγούμενη προσπάθεια που κατεβάλλαμε κατά την περίοδο του πολέμου και των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, μας επιτρέπει να αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι - και να δεσμευόμαστε - για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Στον αγώνα που άρχισε η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος, η κυνηγετική οικογένεια επιθυμεί να βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που της παρέχει η πανελλαδική διάρθρωση και οργάνωση των κυνηγετικών οργανώσεων.

Πεποίθηση μας είναι πως οι χιλιάδες άστεγοι, απόκληροι, νεόπτωχοι, άνεργοι και «κυνηγημένοι» της νέας εποχής, μόνο σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης θα μπορέσουν το επόμενο μεσοδιάστημα να «ακουμπήσουν», για να αντιμετωπίσουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους.

* Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, αν μη τι άλλο προς επιβεβαίωση του κανόνα. Πρόκειται για κάποιους ΚΣ που λειτουργούν αποκλειστικά σαν εκδοτήρια αδειών. Δυστυχώς έχω ιδίαν πείρα...

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 13-04-2012 08:12
H Εκκλησία ξαναευλογεί τα όπλα
zoosos.gr
Σε δύο ταμπλό παίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος. Από τη μια στέλνει μηνύματα συμπάθειας για τα ζώα τονίζοντας, ότι είναι δημιουργήματα του θεού και οφείλουμε να τα σεβόμαστε, εξηγώντας ταυτόχρονα πως «υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς». Από την άλλη για να ενισχύσει τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής ευλογεί τους κυνηγούς κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων τονίζουν, ότι πρόκειται για τη λεγόμενη στρατηγική win-win κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κάτι να λαβαίνουν, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.

Έτσι ο μεν μακαριότατος και η εκκλησία θα λάβουν ενίσχυση από τους κυνηγούς, οι δε κυνηγοί τις ευλογίες του Ιερώνυμου και τώρα θα μπορούν να διατυμπανίζουν με περίσσιο θάρρος, ότι εκτός από «φιλόζωοι», «οικολόγοι», «φυσιολάτρες» και «διαχειριστές της φύσης», είναι και ενάρετοι, αφού ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος τους τιμά και με το παραπάνω! Προφανώς ο αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!Η χριστιανική ηθική ταυτίζεται και με εγκλήματα κατά της φύσης;

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων τονίζουν, ότι: Ο Mακαριότατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, που πριν μερικούς μήνες έστελνε χαιρετισμό στην ημερίδα της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. και της Π.Φ.Π.Ο «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» λέγοντας εκείνο το πολύ ωραίο ότι «τα ζώα έχουν θεόσδοτη αξιοπρέπεια» και ότι «...Δεν απέχουμε δε από την αλήθεια αν ισχυρισθούμε πως όποιος αγαπά και σέβεται τη θεία δημιουργία αγαπά τα δημιουργήματα εν καθ’ εν και πως όποιος αγαπά τα δημιουργήματα σέβεται και τιμά τον άκτιστο και άρρητο Δημιουργό», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 14 Φεβρουαρίου 2012 και «ευλόγησε» την έναρξη της εκστρατείας που ξεκινούν οι κυνηγοί, προκειμένου να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας των χαλεπών καιρών.

Πρόκειται για τη λεγόμενη στρατηγική win-win κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες έχουν κάτι να λαβαίνουν, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Έτσι ο μεν Μακαριότατος και η εκκλησία θα λάβουν «τα καραβάνια αλληλεγγύης» από τους κυνηγούς, οι δε κυνηγοί τις ευλογίες του Μακαριότατου και τώρα θα μπορούν να διατυμπανίζουν με περίσσιο θάρρος ότι εκτός από «φιλόζωοι», «οικολόγοι», «φυσιολάτρες» και «διαχειριστές της φύσης», είναι και ενάρετοι!

Εν πάση περιπτώσει, άλλος ένας Φλεβάρης φεύγει παίρνοντας μαζί του αυτό το απεχθές, αλλά ευγενικό κατά τα άλλα, σπορ. Φέτος, οι κυνηγετικές άδειες μειώθηκαν κατά 10% από την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο. Εμείς ευχόμαστε ολοψύχως την επόμενη χρονιά να έχουμε μία μείωση της τάξεως του 100%.

Το κυνήγι αποτελεί βιασμό για τη φύση και τη ζωή. Οι λάτρεις του είδους επιβεβαιώνουν την επιστημονική υπόθεση ότι γονίδια των Νεάντερταλ υπάρχουν ακόμα στο σύγχρονο άνθρωπο. Απόδειξη ότι ο ψυχικός τους κόσμος είναι το ίδιο «λίθινος» με την εποχή στην οποία νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη. Ψυχικές αξίες όπως είναι η ενσυναίσθηση και η συμπόνια προς εκείνα τα πλάσματα που ματώνουν και ψυχορραγούν όντας ανυπεράσπιστα, απουσιάζουν όπως ακριβώς απουσίαζαν και από τον άνθρωπο της λίθινης εποχής όταν τα σκότωνε για να τα φάει και να ντυθεί. Μόνο που τότε δικαίως απουσίαζαν, αφού προσπαθούσε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του!


Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Φιλεύσπλαχνοι οι κυνηγοί αν και εξοντώνουν τα ζώα θηρεύοντας ή λαθροθηρεύοντας

Ο δημοσιογράφος του Έθνους, Δημήτρης Στριλάκος γράφει σχετικά με την εκδήλωση αυτή και την παρουσία του Ιερώνυμου: «Στις στρατιές των ηττημένων... και των “κυνηγημένων” της νέας εποχής, στους άστεγους, τους νεόπτωχους και τους άνεργους, ήταν στραμμένη φέτος η – “επετειακή” πλέον – εκδήλωση των κυνηγετικών οργανώσεων για τον νέο χρόνο...

Η μάζωξη, που και αυτήν τη φορά οργάνωσαν από κοινού η ΚΣΕ και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, δεν... “ξεστράτισε” ούτε μία φορά από τον στόχο που είχαν θέσει πριν από καιρό τα στελέχη των δύο οργανώσεων. Από την αρχή μέχρι το τέλος, στο επίκεντρο βρίσκονταν οι άνθρωποι που δυστυχούν και δοκιμάζονται σε αυτούς τους ασυγκίνητους καιρούς!

Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, άλλωστε, καθώς η εμβληματική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου παρήγαγε από μόνη της όλους τους συμβολισμούς μίας καθ' όλα ιδιαίτερης βραδιάς.

Ο Αρχιεπίσκοπος “ευλόγησε” εκείνη τη βραδιά την έναρξη της εκστρατείας που ξεκινούν οι 250.000 κυνηγοί της χώρας, προκειμένου να ενισχύσουν τα συσσίτια αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής για όσους δοκιμάζονται... Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αίσθηση και στους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής.

Και ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι αυτοί οι νέοι σκληροί καιροί των επαναλαμβανόμεν ων “μνημονίων” διατρέχουν οριζόντια την κοινωνία και διαμορφώνουν... συμμαχίες και συλλογικές “συσπειρώσεις που μέχρι χθες ουδείς ίσως να είχε διανοηθεί.

Στα πρώτα τραπέζια και ένα πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που με τον τρόπο τους αποτελούσαν κι αυτοί... μια ιδιόμορφη σύνθεση.

Η εμβληματική παρουσία – και ο λόγος – του Αρχιεπισκόπου στην εκδήλωση επέτρεψε τη συνύπαρξη βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., ακόμα και εκείνων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί και στις «φυγόκεντρες» τάσεις τις οποίες είχαν αντιμετωπίσει τα δύο κόμματα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ήταν ίσως η πιο πολυάριθμη προσέλευση πολιτικού προσωπικού της χώρας σε εκδήλωση κυνηγετικής οργάνωσης από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, παρότι οι πολιτικές εξελίξεις και “πυκνές” και έντονες ήταν εκείνη τη μέρα.

Το ακροατήριο της αίθουσας βέβαια αποτελούνταν από εκατοντάδες εκπροσώπους κυνηγετικών οργανώσεων που προέρχονταν από πόλεις και χωριά της περιφέρειας, οι οποίοι γυρίζοντας πίσω στις “έδρες” τους θα πρέπει να οργανώσουν τη συλλογή, συγκέντρωση, συσκευασία και μεταφορά των εφοδίων που θα συγκεντρωθούν στην Αρχιεπισκοπή και στις άλλες Μητροπόλεις που θα υποδείξει η Εκκλησία.

Το σχέδιο προβλέπει τη συντεταγμένη κινητοποίηση των 250.000 κυνηγών και των οικογενειών τους, ένα σημαντικό “μέγεθος” των οποίων είναι και οι ίδιοι αγρότες και παραγωγοί τροφίμων, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν τα καραβάνια αλληλεγγύης προς τους χώρους των συσσιτίων της Εκκλησίας.
Εκστρατεία αλληλεγγύης με τις ευ λογίες του Αρχιεπισκόπου

Η ΚΣΕ είχε επιχειρήσει με επιτυχία κάτι ανάλογο και στο παρελθόν, υπό άλλες βέβαια συνθήκες...

Ήταν η εποχή των βομβαρδισμών στο Κόσοβο και στο Βελιγράδι, τότε που οι κυνηγοί της χώρας κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να μεταφέρουν εκεί τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά την ενεργοποίηση των τοπικών συλλόγων.

Εβδομάδες πριν από την εκδήλωση, αυτή την ίδια “ιδέα” μετέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο οι εκπρόσωποι της ΚΣΕ και της Δ΄ ΚΟΣΕ – ο Ν. Παπαδόδημας και ο Ν. Σταθόπουλος – που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του. Μόνο που αυτήν τη φορά ο “προορισμός” της βοήθειας θα είναι διαφορετικός, και εντός της χώρας!

Όπως τόνισαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Ν. Παπαδόδημας, όλες οι προβλέψεις συνηγορούν πως το επόμενο διάστημα οι άστεγοι, οι νεόπτωχοι, οι άνεργοι και οι “κυνηγημένοι” αυτών των νέων σκληρών καιρών θα έχουν απόλυτη ανάγκη να “ακουμπήσουν” σε ένα ευρύ μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες και βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος γνώρισε εκείνο το βράδυ έναν ολόκληρο “κόσμο” που είχε τη θέληση και τις δυνατότητες να προσφέρει... Τον κόσμο των κυνηγών! Μέχρι τότε συναντούσε τους κυνηγούς στον δρόμο προς ένα μικρό μοναστήρι της Θήβας, που του αρέσει να απομονώνεται όταν του το επιτρέπουν τα τωρινά του καθήκοντα.

Εκείνη τη βραδιά γνώρισε και μια άλλη διάστασή τους... Γι' αυτό και κλείνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε ένα... κάλεσμα για καφέ σε όλους εκείνους που κυνηγώντας τούς φέρνει ο δρόμος κοντά στο μοναστήρι του!

Οι βουλευτές που παρευρέθησαν:

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Βάσω Αλεξανδρίδου, Τόνια Αντωνίου, Πυθαγόρας Βαρδίκος, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Ζωίδης Νικόλαος, Ευαγγελία Κουρουπάκη, Δημήτρης Κουσελάς, Γιάννης Κουτσούκος, Θανάσης Οικονόμου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μανώλης Στρατάκης

Ν.Δ.: Προκόπης Παυλόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Σίμος Κεδίκογλου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Κόλλιας, Στάθης Κωνσταντινίδης, Θανάσης Μπούρας, Αργύρης Ντινόπουλος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Θεόδωρος Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας

Κ.Κ.Ε.: Θανάσης Παφίλης

ΛΑ.Ο.Σ.: Κώστας Κιλτίδης, Αστέριος Ροντούλης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπου λος».
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 13-04-2012 08:14
Ατυχώς... δεν είναι όρνια!
www.ethnos.gr/.../
Kοίτα ατυχία κι αυτοί οι άστεγοι της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ευρώπης γενικότερα... Αν ήταν τίποτα... γύπες, κορμοράνοι, τσακάλια ή έστω... σαλαμάνδρες, η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη-μέλη θα είχαν δεσμεύσει κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για να τα «προστατεύσουν» ή έστω... να τα μελετήσουν και να τα καταμετρήσουν.

Δυστυχώς γι' αυτούς, όμως, οι χιλιάδες νεόπτωχοι και οι άστεγοι της Ευρώπης είναι απλώς άνθρωποι, οπότε το καθεστώς προστασίας τους είναι αδύνατον να προσδιοριστεί και ?κυρίως? να χρηματοδοτηθεί!
Μη βιαστείτε να τα θεωρήσετε μικρές «προβοκάτσιες» ενός στρατευμένου κυνηγετικού περιοδικού όλα αυτά ούτε ευφυολογήματα του διευθυντή του...
Πρόκειται για την απάντηση του αρμόδιου κοινοτικού Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίο υ, τη μέρα που σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα η Κομισιόν εκλήθη να απολογηθεί για τα τρία εκατομμύρια αστέγων της Ευρώπης.
- «Οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη ακριβώς προσδιοριστεί ο όρος του αστέγου», απάντησε ο κ. Μισέλ Μπαρνιέ!
Ο Επίτροπος αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά επισήμανε την αδυναμία της Κομισιόν να κάνει κάτι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την ανακούφιση της ζωής αυτών των ανθρώπων, καθώς ούτε ο αριθμός τους έχει καταγραφεί, αλλά ούτε και ο νομικός προσδιορισμός του όρου έχει «μελετηθεί».
«Είμαστε υπέρ της βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους και υπέρ της ενίσχυσης της δράσης... των ΜΚΟ που έχουν αναλάβει το έργο της προστασίας τους, αλλά το κόστος και η μέριμνα της όποιας φροντίδας για τους αστέγους αποτελεί ευθύνη των κρατών-μελών και όχι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», κατέληξε ο κ. Μπαρνιέ.
Να... ξεράσουμε τώρα με την απάντηση ή να τα αφήσουμε για αργότερα;
Για τους νεόπτωχους και τους άστεγους που ολοένα αυξάνονται, «μελέτες» δεν γίνονται ούτε και πρόκειται να γίνουν...
Από την άλλη, όμως, μόνο στην Ελλάδα θα διατεθούν από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους 2.006.595,90 ευρώ για μελέτες επί του γυπαετού, του θαλασσοκόρακα και άλλων πτηνών, 1.138.789,80 ευρώ για τις σαλαμάνδρες και τους τρίτωνες, 651.128, 85 ευρώ για... τα έντομα, και εκατομμύρια επιπλέον ευρώ για τσακάλια και λύκους ή τις τουλίπες του Πάρνωνα και του Ταΰγετου.
Οι διαγωνισμοί ανάθεσης των «μελετών» ήδη προκηρύχθηκαν, αλλά δυστυχώς για τους άστεγους, αυτοί δεν συγκαταλέγονται στα «προστατευόμενα είδη».
Αν ήταν τίποτα... όρνια, η κραυγή τους μπορεί και να έφτανε μέχρι τις Βρυξέλλες!
Και σίγουρα κάποιος «μελετητής» θα είχε βρεθεί να τους καταγράψει, με το αζημίωτο βέβαια...
Δημήτρης Στριλάκος
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 13-04-2012 12:32
Αφιερμένο εξαιρετικά στους ψυχαναγκαστικού ς:

www.youtube.com/.../
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή