Μπαράζ απαγορεύσεων λόγω όχλησης (!) και επικινδυνότητας (!!) της κυνηγετικής δραστηριότητας

Παρατηρώ μια τάση οι Δασικές υπηρεσίες να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το Δασικό Κώδικα. Εκεί αναφέρεται σαφώς, (Κεφάλαιο Β', άρθρο 256, παρ/φος 1):
Απαγορευεται η θήρα των εντός πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει και εις ακτίνα 250 μέτρων από της παρυφής αυτών ή εις ακτίνα 100 μέτρων από μεμονωμένων οικιών.

Έχει άγνοια Νόμου η Δ/νση Δασών Ν. Ηλείας η οποία αποφασίζει ότι:

β. Απαγορεύουμε το κυνήγι, από 20 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, περιμετρικά των ορίων της λίμνης Καϊάφα σε ζώνη πλάτους 1000 μέτρων, για την προστασία των λουομένων.

στην πρόσφατη τροποποίηση Δασικής Ειδικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας Ορισμένου Χρόνου, που εξέδωσε τον Αύγουστο;

Μήπως έχουν επιτραπεί τα ραβδωτά και δεν το ξέρουμε;

Ας μεταφερθούμε νοτιότερα, στην Ελαφόνησο.
Εκεί ο αγαπητός Δασάρχης Μολάων, αφού κάνει αναφορά σε έγγραφο του Δήμου Ελαφονήσου «Περί καθυστέρησης έναρξης της κυνηγετικής περιόδου», προσθέτει πως επίσης:

9. Το γεγονός ότι ο θηραματικός πλούτος της νήσου Ελαφονήσου έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω περιοχή και είναι ανάγκη αμέσου λήψης μέτρων προστασίας των...

Οπότε:

αποφασίζουμε:
Ορίζουμε την έναρξη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου 2012 - 2013 για όλα τα θηράματα στην περιοχή της Ελαφονήσου την 1η Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Ελαφονήσου λοιπόν κοινοποιεί την απόφαση υπ’αριθμ. 58/2006 του Κ.Σ., (πρόκειται για Κυνηγετικό Σύλλογο άραγε;), ο Δασάρχης κολλάει και ένα μειωμένο σημαντικά θηραματικό πλούτο, (σύμφωνα με ποιές παρατηρήσεις;), και ΤΕΡΜΑ τα περάσματα στην Ελαφόνησο φίλοι Κορωπιώτες που συνηθίζατε να περιμένετε τα αποδημητικά εκεί κάθε Σπτέμβρη!

Μπορούμε να μεταφερθούμε νοτιότερα στη Γαύδο, που απαγορεύθηκε το κυνήγι για 3 χρόνια, ή αν θέλετε να τραβήξουμε βορειοανατολικά στην Πάρο, όπου εκκολάπτεται απαγόρευση του καλύτερου λαγότοπου του νησιού, για λόγους "όχλησης και ασφάλειας των περιπατητών", (στοιχηματίζω άνετα πως θάχει και θηραματικό πλούτο μέσα).

Αγαπητέ proedroskse, μήπως έχουμε κολλήσει τον ιό της Τήλου; Άραγε περνάει με ψηφοφορία δια βοής;

Σχόλια   

# Νικόλας 09-09-2012 15:44
Τάκη σε βλέπω προκατειλημμένο.
Αφού όλα αυτά βασίζονται σε επιστημονικές παρατηρήσεις του τύπου "Περπατούσα στο δάσος τον Ιούλιο και δεν είδα μπεκάτσες, ούτε καν τις άκουσα να κελαηδάνε"
Τώρα το γεγονός ότι η μπεκάτσα δεν κελαηδάει, πρέπει να την πατήσεις για να σηκωθεί και να την δεις και κυρίως, τον Ιούλιο δεν βρίσκετε στην Ελλάδα είναι λεπτομέρειες.
Πατάμε λοιπόν μια απαγόρευση και έχουμε διπλό όφελος:
Αφενός γλιτώνουμε από την οικο-γκρίνια, αφετέρου μας βολεύει και για τις εκλογές μιας και "αποδείξαμε" περίτρανα την αγάπη μας για τη φύση ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 09-09-2012 17:24
Νικόλα έτσι όπως πάμε θα κυνηγάμε ή όχι ανάλογα με τα κέφια του καθένα.

Είμαι περίεργος, άμα μαζευτούμε σε μια κοινότητα και ψηφίσουμε πως θέλουμε να κυνηγάμε όλο το χρόνο ότι γουστάρουμε τι θα γίνει;

Έλεος πια με τους περιπατητές... Εσύ πόσους έχεις συναντήσει; Πόσα κυνηγετικά ατυχήματα έχουν γίνει με θύματα ΜΗ κυνηγούς, και θέλουν 1000 μέτρα μπάφερ;

Μπαλόνια μας τα κάνανε με την υποκρισία τους!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή