Κυνηγοί και αγρότες ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι αναφέρουν πως αντικρίζουν πέρδικες μετά από 30 έτη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος επανεγκατάστασης πληθυσμού πεδινών περδίκων με τη σύλληψη και μεταφορά άγριων πτηνών, που υλοποιεί με επιτυχία η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης..

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επιτόπια επίσκεψη στις περιοχές όπου απελευθερώθηκαν οι πέρδικες από κλιμάκιο της ΚΟΜΑΘ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρό του Δ.Σ.  κ. Α Γιαπουτζή, τον υπεύθυνο θηραματολόγο της ΚΟΜΑΘ και επιστημονικό συνεργάτη των νομών Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής και ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της περιοχής. Με τη βοήθεια του προέδρου και άλλων μελών του Δ.Σ. του Κ.Σ. Κασσάνδρας και εθελοντών κυνηγών εντοπίστηκαν πέρδικες στη δύση του ηλίου όπου τα πτηνά κρώζουν πριν κουρνιάσουν.

Ακολούθησε σύσκεψη και συζήτηση για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, καθώς η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματά στην απελευθέρωση. Μέτρα όπως η αντιμετώπιση των αρπάγων, η βελτίωση του ενδιαιτήματος, η ενημέρωση των αγροτών και κυνηγών, η θηροφύλαξη συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι σχετικές δράσεις.