Οι γλάροι έβαλαν "χέρι" και... σε κουνέλια!

Συνάδελφος κυνηγός στο Λαγονήσι, διατηρεί δυο κλούβες με κουνέλια και αρκετά είναι ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο!

Τον τελευταίο καιρό διαπίστωσε ότι χάνονται τα κουνέλια, και κάποια "δίποδη" αλεπού θα μπαίνει και θα του τα κλέβει.

To Σάββατο 18/5/2013 καθώς πήγε να τα ταΐσει είδε ένα γλάρο να κάθεται πάνω σε μια κολώνα και έναν άλλο να περιφέρεται, και πριν προλάβει να καταλάβει τι γίνεται τον βλέπει να εφορμά, όπως ακριβώς εφορμούν στη θάλασσα και πιάνουν τα ψάρια, και αρπάζει ένα κουνελάκι!

Μπαίνοντας στο οικόπεδο βλέπει την κουνέλα, που ήταν έξω από την κλούβα με τα κουνελάκια της, να τις έχουν βγάλει τα δυο μάτια και να την έχουν σκοτώσει και διαμελίσει. Επίσης, μέχρι να,.. λάβει τα μέτρα του για την εκδίωξη τους από εκεί, του πήραν κι' άλλο ένα κουνελάκι...

Εάν δεν παρθούν μέτρα όσο το δυνατό γρηγορότερα, που να ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός τους, τελικά θα μας φάνε οι γλάροι!

Κάθε χρόνο στα "περάσματα" αναφερόμαστε τι γίνεται στα νησιά, ιδίως στο Βόρειο Ιόνιο όπου τα ορτύκια πετώντας σε χαμηλό ύφος προσπαθούν να προσεγγίσουν την ξηρά. Εκεί γίνονται γενοκτονίες που δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, εκτός από αυτούς που τα βλέπουν κάθε χρόνο με τα μάτια τους.

Ξαναλέμε: Εάν δεν παρθούν το γρηγορότερο μέτρα καταπολέμησης των γλάρων, ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους, θα την πάθουμε σαν αυτούς στην ταινία του Χίτσκοκ "τα πουλιά"!

Γρηγορείτε Οικολόγοι και Κυνηγοί, γιατί θα μας φάνε οι γλάροι!!