Νέο κρούσμα λαθροθηρίας - Στη "φάκα" των Θηροφυλάκων έπεσε κυνηγός λαθροθήρας με αγριογούρουνο στο αυτοκίνητο

Ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα περί μηδενικής ανοχής σε κρούσματα λαθροθηρίας στέλνει το ΔΣ και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή μετά το τελευταίο κρούσμα, που καταγράφηκες το βράδυ της Δευτέρας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Αξιοποιώντας κατάλληλα σχετικές πληροφορίες, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες με τη συνδρομή αστυνομικών της ΑΔ Ιωαννίνων, έστησαν μπλόκα στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στη διασταύρωση προς τη ΒΙΠΕ Ροδοτοπίου και στον κόμβο της Φανερωμένης, προς τα Γραμμενοχώρια. Σε δοθέν σήμα στάσης σε Ι.Χ φορτηγό στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στον κόμβο της Φανερωμένης.

Από τον έλεγχο που έγινε στο όχημα, εντοπίστηκε στο πίσω μέρος αυτού, ένα σκοτωμένο και γδαρμένο αγριογούρουνο, βάρους 50 περίπου κιλών, που έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του οχήματος συνελήφθησαν και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν το αγριογούρουνο και ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, που επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή, χωρίς εφέσιμο χαρακτήρα, στον οδηγό του Ι.Χ. καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ταμίας του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ και υπεύθυνος του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Νίκος Παπαγρηγορίου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του περιστατικού, κάνοντας λόγο για άτομα, που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τη Θηροφυλακή, όμως κατάφερναν σχεδόν πάντα να διαφεύγουν της σύλληψης. Παράλληλα, ο κ. Παπαγρηγορίου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Ε’ ΚΟΗ και των Θηροφυλάκων προς τη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, που ανταποκρίνεται κάθε φορά που ζητείται συνδρομή, για την εξακρίβωση περιστατικών τέλεσης αξιόποινων πράξεων από λαθροθήρες.

Έκκληση προς τους κυνηγούς να ενημερώνουν οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψή τους, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, προκειμένου να επεμβαίνει, απηύθυνε εκ μέρους των Θηροφυλάκων της Ε’ ΚΟΗ, ο Βασίλης Μπαλάς.