σμίκρυνση

Στο ψαροντούφεκο όλα μπορούν να συμβούν!

Απίστευτο και όμως αληθινό!!Ένα μέλος από το spearfishingforum.gr είχε μια μοναδική εμπειρία στην θάλασσα! Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε!! Σας παρουσιάζουμε όλο το χρονικό όπως το έζησε ο ίδιος:

»Καλησπέρα παιδιά,

το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έζησα κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου. Είδα κάτι που δεν ξέρω πόσοι το έχουν δει και δεν ξέρω αν πρόκειται να το ξαναδώ ποτέ μου!!

Παρασκευή κατεβαίνω χωριό μου (όντας αθηναίος φοιτητής) για Σαββατοκύριακο ψαρέματος και χαλάρωσης. Κανονίζουμε για το Σάββατο χαλαρό ψαρεματάκι με τον αδερφό μου, 2 φίλους μας και ένα παιδί που δεν έχει ξαναψαρέψει. Ξεκινάμε το Σάββατο με τη βάρκα να πάμε σε ένα κάβο να ψαρέψουν οι τρεις ψαροτουφεκάδες. Είχα αναλάβει χρέη βαρκάρη και δεν βούτηξα. Είχα και τον μικρό στη βάρκα, οπότε….

Αφήνω τα παιδιά πίσω από τον κάβο και μου λέει ο αδερφός μου να ανοιχτώ και να πάω από την άλλη μεριά του κάβου και θα έρθουν να μας βρουν. Ωραία κι εγω, ανοίγομαι, πάω βαθιά για να κάνουμε και τσαπαρί με το μικρό. Η θάλασσα λάδι. Βλέπω ακόμη πιο βαθιά να επιπλέουν 2 πράγματα. Μπα σε καλό μου, κούτσουρα εδώ μέσα και τέτοια εποχή; πλησιάζω σιγά σιγά με τη βάρκα, βλέπω να κινούνται με ταχύτητα. Ψαροτουφεκάδες λέω!!! Μα τι κάνουν εδώ μέσα στα σαραντάβαθα χωρίς σημαδούρα; πλησιάζω ακόμα πιο πολύ, βλέπω γούνα… Ώπα λέω, τέτοιες στολές δεν υπάρχουν!! φτάνω στα 10 μέτρα απόσταση, τι να δω… 2 ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ να κολυμπάνε προς τα έξω!!!!!!! Δεν είναι δυνατόν!!!!

Πρώτη κίνηση: βγάζω κινητό και φωτογραφίες! Σιγά μη με πίστευε κανείς άμα του το έλεγα! Δεύτερη κίνηση: παίρνω τηλέφωνο ένα φίλο μου κυνηγό και του το λέω. Τι λες ρε μ@@@@, τι έχεις πάρει πρωινιάτικα, τι βάρεσαν τα παιδιά και μου λες για αγριογούρουνα… Μόλις καταφέρνω και τον πείθω μου λέει "όπλισε το ψαροτούφεκο στη δεύτερη σκάλα και βάρα το στο κεφάλι"! Τρίτη κίνηση: αφού είχαν απομακρυνθεί λίγο, πλησιάζω με οπλισμένο το ντουφέκι μου και του ρίχνω από το μισό μέτρο και αστοχώ!!!! Δεν γίνεται αυτό… Ξαναοπλίζω και καταδίωξη! Το ένα είχε βγει έξω, το άλλο κολύμπαγε προς τα έξω, ήταν κοντά. Πάω τη βάρκα ανάμεσα σ αυτό και τα βράχια και -εν κινήσει- περνάει κάτω απ τη βάρκα!!! Βγαίνει απ την άλλη, του ρίχνω στην κεφάλα, του κάνει απλώς χωρίστρα! Απλά το ξύνει, ούτε καν να καρφωθεί και το βάρεσα πάνω ακριβώς στο κεφάλι εξ επαφής! Βγαίνει και το δεύτερο έξω, περπατάει 10 μέτρα, κάθεται στον κώλο του. Σηκώνεται, άλλα 10 μέτρα, ξανακάθεται. Και μετά το έχασα. Ή που το χτύπησε η βέργα και το ζάλισε, ή ήτα εξαντλημένο.

Βρίσκω τα παιδιά, δεν είχαν κάνει τίποτα, είχε και θολούρα. Τους το λέω, με κορόιδευαν. Τους δείχνω φωτογραφία, τρελάθηκαν!