Άλλη μία φιλοθηραματική ενέργεια ολοκλήρωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δοξάτου σε συνεργασία με τους όμορους Συλλόγους Δράμας & Καβάλας.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 9 χρόνια και όπως είχαμε υποσχεθεί στα μέλη μας κατά την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε τον Mάϊο, εντάξαμε στο πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων της περιοχή του Ντερίτσεσμε (έκτασης 7,500 στρεμμάτων περίπου εκ των οποίων τα 3,500 περίπου στρέμματα βρίσκονται σε καθεστώς αγρανάπαυσης) για άλλη μία χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή δεν θα βοσκηθεί από αιγοπρόβατα για την περίοδο 2013-2014 με πολλά θετικά επακόλουθα για την θηραματοπανίδα της περιοχής.

Χθες λοιπόν το βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου μας (για άλλη μία χρονιά) αντιπρόσωποι των αγροτών, και των κυνηγετικών οργανώσεων ολοκλήρωσαν την συμφωνία της μη βόσκησης της παραπάνω περιοχής.

Οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ντερίτσεσμε με μεγάλες εκτάσεις κυρίως σιτοκαλαμιών είναι πέντε (5) και εξουσιοδοτήσανε τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δοξάτου κ.Κοτζαγιώργη Γεώργιο για να υπογράψει εκ μέρους τους και να εισπράξει και τα χρήματα. Οι αγρότες μας ενημερώσανε ότι τα χρήματα δε θα τα πάρουν για όφελος των ιδίων αλλά θα τα διαθέσουν για κάποιο κοινωφελή σκοπό, που θα το αποφασίσουν οι ίδιοι. Επίσης μας υποσχεθήκανε με το "άγρυπνο" μάτι τους ότι αν δούνε κάτι ύποπτο στην περιοχή τους, θα το αναφέρουν στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή  ή στον Σύλλογο μας. Τους αγρότες εκπροσώπησαν τέσσερις (4) από το σύνολό τους. Το παρών δώσανε οι κ.κ. Κοτζαγιώργης Γεώργιος, Μπρέσκας Δημήτριος, Σταματίου Ιωάννης και Σερέτης Ανέστης.

Την Ομοσπονδία αλλά και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δράμας και Καβάλας εκπροσώπησε ο Θηραματολόγος της Ομοσπονδίας μας κ.Καραμπατζάκης Θεοφάνης και τον Κ.Σ. Δοξάτου ο Πρόεδρος μας κ. Χατζηπροδρόμου Ιπποκράτης και ο Γεν. Γραμματέας κ.Μουλιστάνος Ηλίας.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε για την μή βόσκηση του Ντερίτσεσμε για φέτος ήταν 2.000€, εκ των οποίων τα 1200€ τα προσέφερε ο Κ.Σ. Δοξάτου από το ταμείο των φιλοθηραματικών, 300€ από τον Κ.Σ. Δράμας και 500€ από το Κ.Σ. Καβάλας.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά τους όμορους Συλλόγους Δράμας & Καβάλας για την οικονομική τους υποστήριξή για άλλη μία χρονιά και τις Διοικήσεις αυτών.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Σ. ΔΟΞΑΤΟΥ.