Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγινίου την Τετάρτη 10/7/2013, διοργάνωσε στα γραφεία του σεμινάριο για τους νέους κυνηγούς της περιοχής, ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου.

Στο σεμινάριο ομιλητής ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης της ΣΤ ΚΟΜΑΘ, Δασολόγος, κ. Αλ. Γκάσιος,  ο οποίος παρουσίασε στους νέους κυνηγούς σειρά διαφανειών για την ασφάλεια στο κυνήγι, ενώ στη συνέχεια οι νέοι κυνηγοί συμπλήρωσαν δοκιμαστικά ένα από τα φύλλα των νέων ερωτηματολογίων με τα οποία σύντομα θα εξεταστούν, μέσα από τη σχετική εφαρμογή της ιστοσελίδας ihunt.gr.

Παρόντες ήταν οι νέοι – υποψήφιοι κυνηγοί Κιοσές Θανάσης, Κιοσές Αλέξανδρος, Θανασούλης Θέμης, Καπετάνος Δημήτρης και Καπετάνος Αλέξανδρος, ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου), οι Βουλτσίδης Αναστάσιος και Κιοσές Ιωάννης (μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου), οι Εμμανουηλίδης Χρήστος και Θανασούλης Παναγιώτης (μέλη του Συλλόγου) και ο Καπετάνος Βασίλης, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος διοργάνωσε το σεμινάριο.

Αν και τα ερωτηματολόγια των εξετάσεων των νέων κυνηγών έχουν τροποποιηθεί σαφώς προς το καλύτερο πρόσφατα, η διοίκηση του Κ. Σ. Αιγινίου εκτιμά πως μένει ακόμη αρκετός δρόμος για να φτάσει η διαδικασία των εξετάσεων νέων κυνηγών στο επιθυμητό επίπεδο. Έτσι, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης των νέων κυνηγών του Συλλόγου μας, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο με αντίστοιχα σεμινάρια που θα διοργανωθούν στο άμεσο μέλλον, όσο και με μία τουλάχιστον επίσκεψη σε σκοπευτήριο, οπού οι νέοι κυνηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν από έμπειρους σκοπευτές τις βασικές αρχές της οπλοχρησίας, ώστε να απολαμβάνουν με ασφάλεια και επιτυχία τις κυνηγετικές εξορμήσεις τους.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες