fb-tease

Δελτίο Τύπου Πανεπιστημονικής Κτηνιάτρων για τα αδέσποτα και τον "εθελοντισμό"

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ποιός έδωσε αέρα στα πανιά των λεγόμενων φιλόζωων?

Μα φυσικά η κυβερνητική πολιτική. Η εκάστοτε κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τον εθελοντισμό των φιλόζωων για να καλύψει τομείς στους οποίους θα έπρεπε να παρεμβαίνει το κράτος. Ταυτόχρονα τους έκανε συνομιλητές της και συνδιαχειριστές.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ :

Παραθέτουμε αποσπάσματα απο την Ανοιχτή επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
«Συνεχίζεται από τα αρμόδια υπουργεία η λύσσα κατά των αδέσποτων .
Τελευταίο κρούσμα αυτό της υφυπουργού Υγείας κας Μακρή, που παρεπιπτόντως από "καραμπόλα" βρέθηκε στην Βουλή.
Το δε ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ πλασάρει με λυσσύποπτο τρόπο τα ποσοστά που παρουσιάζει .Πομπώδης, παραπλανητικός και αντιεπιστημονικός ο λόγος της στην Βουλή , βασισμένος βέβαια στα επίσης παραπλανητικά στοιχεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, που από καιρό τώρα προσπαθεί να στοχοποιήσει & εξοντώσει τα αδέσποτα, αλλά δεν τα καταφέρνει και ούτε θα τα καταφέρει.
ΚΑΝΕΝΑ από τα 376 αυτά άτομα, που - καθοδηγούμενα από τις απαράδεκτες εγκυκλίους, σποτ σας κλπ.- οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, και που δαγκώθηκαν από σκύλο ή γάτα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ λύσσα .
Αυτό το συμπέρασμα έπρεπε να αναδείξετε κα Μακρή και κύριοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ , που τόοοοοσο ενδιαφέρεστε για την υγεία του ελληνικού λαού!!!!!!!!!!!
Επίσης αναρωτιόμαστε, που θα βάλετε αυτούς τους 376 λυσσασμένους ανθρώπους τώρα που κλείσατε τόσα νοσοκομεία και εξανεμίσατε την δημόσια υγεία;
Αλήθεια τα νοσοκομεία σας είναι εφοδιασμένα με τα εμβόλια της λύσσας ή μόνο λόγια και κινδυνολογία περί δήθεν λύσσας εκπονείτε;...........
............
Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Ρουμανία , όσο και αν το θέλετε ή το επιδιώκετε, εκεί στα υπουργεία σας.
Ότι συνέβαινε τόσα χρόνια , συμβαίνει και τώρα.
Δεν πήραν ξαφνικά βίζα οι κόκκινες αλεπούδες το 2012 και πέρασαν τα σύνορα.
Οι φαρμακοβιομηχανίες εμβολίων λύσσας αποφάσισαν ότι η Ελλάδα έχει λύσσα και το πειθήνιο πολιτικό προσωπικό της χώρας συνοδοιπορεί.........
...................
Αν δεν απατόμαστε δε , πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές , οι ευρωεκλογές και ανά πάσα ώρα και στιγμή οι βουλευτικές, και εκεί 1.500.000 πολίτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αγωνίζονται ΚΑΙ για τα ζώα θα μιλήσουν με την ψήφο τους για όλους αυτούς τους σωτήρες καρεκλοκένταυρους.
Αρκετά με τους πολυξερόπουλους βουλευτές και υπουργούς. Τώρα θα μιλήσουν οι πραγματικοί γνώστες και αυτά που θα ειπωθούν δεν θα τους αρέσουν καθόλου
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΤΟΝΙΖΕΙ ΠΩΣ

Το αγοραίο επιχείρημα των φιλοζωικών περι 1500000 ψήφων των φιλοζώων , αντιπαρατίθεται στην επιστημονική κοινότητα το 2013 σαν επιχείρημα για την αναδίπλωση στην εφαρμογή αποτελεσματικών και διεθνώς αποδεκτών προγραμμάτων αντιμετώπισης μιας επιζωοτίας. Το ίδιο όμως τραγικό συνέβη και με τα προγράμματα αντιμετώπισης των αδεσπότων. Στην βολική για το κράτος λογική του εθελοντισμού και της κοινωνικής συνευθύνης, σύρθηκε και ο ΠΚΣ , όπου στα όρια που τέθηκαν από τα φιλοζωικά σωματεία κινήθηκε και η αμυντική του τακτική , συνηγορώντας στις εθελοντικές δράσεις , σαν απάντηση στο πρόβλημα "

Οταν δεν ξεκαθαρίζεται με κάθετο τρόπο το ποιός έχει την ευθύνη για την αντιμετώπιση της λύσσας και όταν δεν παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα (μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ), όταν δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και πόροι ώστε αυτός να υλοποιείται, τότε ανοίγει ο δρόμος για τον ερασιτεχνισμό και τους αυτοσχεδιασμούς που βάζουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Καταγγέλουμε ότι και οι νέες προτάσεις για τις δημοτικές επιτροπές διαχείρισης των αδεσπότων που θα θεσμοθετηθούν στην τροποποίηση του 4039, κινούνται στο ιδιο πνεύμα μετάθεσης ευθυνών στο πουθενά, αφήνοντας απέξω τους κτηνιάτρους .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-επιτροπές με κυρίαρχο αποφασιστικό ρόλο αυτον του κτηνιάτρου υπο την εποπτεία του δημοσίου

-άμεσες προσλήψεις μόνιμου κτηνιατρικού προσωπικού στις περιφέρειες και στα εργαστήρια

-εξασφάλιση υποδομών απο τους Δήμους ώστε να διασφαλιζεται η διαχείριση αδεσπότων /δαγκωμένων (καραντίνα) παραλληλα με

-ενδιαιτήματα και εξειδικευμένα συνεργεία περισυλλογής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ