Γράψτε ένα e-mail στους βουλευτές που είναι στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Νόμου 4039 "Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό"

Είναι οι ακόλουθοι:

  • Κώστας Κόλλιας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Φωτεινή Πιπιλή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Καφαντάρη Χαρά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Αποστόλου Βαγγέλης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ψύρρας Θωμάς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Κασσής Μιχάλης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όλοι οι βουλευτές βρίσκονται στη Βουλή (και) με τις δικές μας ψήφους. Ενημερώστε τους λοιπόν πως οι ουρές στα κυνηγόσκυλα δεν κόβονται για αισθητικούς λόγους, αλλά για να τα γλιτώσουν από τραυματισμούς κατά το κυνήγι. Εξασφαλίζεται έτσι η ευζωία τους, που είναι και ο λόγος σύνταξης του συγκεκριμένου Νόμου και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνετε πολύ σοβαρά υπ' όψη στην επιλογή αυτών που σας αντιπροσωπεύουν στη Βουλή.

Μπορείτε να δείτε το μήνυμα που στείλαμε ως Κυνηγετικές σελίδες παρακάτω.

Subject: Εξαίρεση των κυνηγετικών σκύλων εργασίας από την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς
Date: Sat, 11 Jan 2014 09:57:43 +0200
From: Κυνηγετικές σελίδες <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>
To: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Συγκεκριμένες φυλές κυνηγετικών σκύλων εργασίας έχουν κομμένη ουρά, όχι για λόγους εμφάνισης, αλλά για την εξασφάλιση της ευζωίας τους και την προστασία τους από συνεχείς τραυματισμούς κατά την εργασία τους.

Οι φυλές αυτές κουνάνε πολύ ενεργητικά την ουρά τους κατά τη διάρκεια της έρευνας με συνέπεια μια άκοπη ουρά να τραυματίζεται από την πυκνή βλάστηση και να αιμορραγεί, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Οι δε συνεχείς τραυματισμοί οδηγούν μαθηματικά στον ακρωτηριασμό της ουράς για λόγους υγείας του ζώου. Τελικά δηλαδή οδηγούμαστε στο παράδοξο να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, ένα ζώο χωρίς ουρά, αφού όμως του έχουμε εξασφαλίσει μια ζωή μέσα στον πόνο μέσω ενός νόμου προστασίας! Τι προστασία είναι αυτή;

Συνέπειες άκοπης ουράς σε ηπειρωτικούς σκύλους εργασίας

Προφανώς δεν είναι ο στόχος ενός νόμου για την προστασία των ζώων η εξάλειψη των κυνηγετικών αυτών φυλών. Αλλά σας ερωτώ: Ποιός κυνηγός θα διατηρεί ένα κυνηγόσκυλο, το οποίο μετά από κάθε κυνήγι θα απαιτεί αποχή από την εργασία του και θεραπεία τουλάχιστον 2 εβδομάδων;

Η εξαίρεση των κυνηγετικών αυτών φυλών από την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς έχει γίνει αποδεκτή σε προηγμένες κυνοφιλικά και ως προς τη ζωοφιλία Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, ακριβώς επειδή εξασφαλίζει την ευζωία των συγκεκριμένων φυλών.

Παρακαλούμε λοιπόν να δεχθείτε την εξαίρεση των φυλών αυτών από την απαγόρευση ακρωτηριασμού της ουράς, αποκαθιστώντας την αδικία ενός οριζόντιου μέτρου, για την ευζωία των ζώων αυτών και την προστασία των φυλών αυτών από εξάλειψη στη χώρα μας.

Με τιμή,

Κυνηγετικές σελίδες
Έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου και ιδιοκτήτες σκύλων Επανιέλ Μπρετόν, (Αντικαταστήστε τη ράτσα με τη ράτσα του δικού σας σκύλου, πχ. Κούρτσχαρ, Ντράχταρ, Κόκερ, Σπρίγκερ Σπάνιελ, Βίζλα κλπ)
των οποίων η ευζωία πλήττεται από το οριζόντιο μέτρο απαγόρευσης
ακρωτηριασμού της ουράς

Σχόλια   

# drosos ioannis 11-01-2014 12:09
den ine thema kalopizmou ala igias ton skilion an ke gia emas ine meli tis ikogenias mas ke oxi pet opos gia kapious!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Πάνοσ 17-01-2014 02:04
Η χειρουργική πράξη κοπής εφόσον δεν υφίσταται τραυματισμός ή κίνδυνος άμεσος για τη ζωή του ζώου, και όχι υποθετικός είναι είτε καλλωπιστική είτε προφυλακτική, όχι όμως θεραπευτική. Αυτά ορίζει η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία. Και επειδή ο ΠΚΣ κατάλαβε τη μαλακία του, κατέβασε από την ιστοσελίδα του το ΔΤ που επικροτεί τις κοπές. Και ο Κόλλιας ευτυχώς έκατσε στ'αβγά του γιατί προσπάθησε να περάσει τροπολογία αντίθετη στο νόμο.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 11-01-2014 12:33
Η άποψη των... δεσποτών των αδέσποτων και τιμωρών της κυνοφιλίας.
Απ' το zoosos.gr

Διαμαρτυρηθείτε για τον βουλευτή της Ν.Δ. που θέλει τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει επί της ουσίας η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ώστε να μην γίνει νόμος του κράτους η εισήγηση του Κώστα Κόλλια του βουλευτή του κόμματος της Ν.Δ., ο οποίος ζητάει – αν και απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια – να ακρωτηριάζονται τα ζώα στην Ελλάδα (κοπή ουράς και αυτιών) «επειδή δεν πονάνε!».

Αυτά τα ευτράπελα και αναχρονιστικά ακούστηκαν χθες στη Βουλή από τον κ. Κόλλια και φάνηκε έτσι ξεκάθαρα πόσο επιδιώκει να υπερασπιστεί τις δραστηριότητες των ψηφοφόρων του χωρίς ίχνος ηθικής ή πραγματικής γνώσης των όσων συμβαίνουν εις βάρος των ζώων από εκτροφείς και κυνηγούς.

Η Π.Φ.Π.Ο. με επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό, στην ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., και στους εισηγητές των άλλων κομμάτων επισημαίνει την παρανομία, που επιδιώκεται να ενδυθεί με τον μανδύα της νομιμότητας εις βάρος πάντα των ζώων, αν και αυτές οι πρακτικές ακρωτηριασμού των σκυλιών έρχονται σε αντίθεση και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με την κοινή λογική και με την ηθική.

Οι πολίτες, οι φιλόζωοι αυτού του τόπου καλούνται από την Π.Φ.Π.Ο., τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και τα φιλοζωικά σωματεία να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την εκτροπή.

Διαμαρτυρηθείτε!

Στείλτε email διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στο: , και μέσω twitter στον πρωθυπουργό στο @PrimeministerGR

Στο ΥΠ.Α.Α.Τ. στις εξής διευθύνσεις: , , , , , .

Τα email των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή

Κώστας Κόλλιας Ν.Δ.:

Φωτεινή Πιπιλή Ν.Δ.:

Καφαντάρη Χαρά, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

Αποστόλου Βαγγέλης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ,

Ψύρρας Θωμάς, ΔΗΜ.ΑΡ.:

Κασσής Μιχάλης ΠΑ.ΣΟ.Κ.: ,

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας της Π.Φ.Π.Ο.

«Ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας με έκνομους Βουλευτές.
Ο εισηγητής της Ν.Δ. τάσσεται κατά νόμων της Ε.Ε. για τα ζώα.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε χθες ότι ο Βουλευτής της Ν.Δ. και εισηγητής του Νομοσχεδίου "Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις", κ. Κόλλιας τάσσεται αναφανδόν κατά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την οποία και η χώρα μας έχει επικυρώσει με τον νόμο 2017/92 αλλά και κατά της εθνικής νομοθεσίας μας που απαγορεύουν τους ακρωτηριασμός ζώων, δείχνει να περιφρονεί νομοθεσία και όργανα, ικανοποιώντας τα οικονομικά συμφέροντα των κυνηγοεκτροφέων.

Χάριν εκλογικής πελατείας; Μα δεν δηλώνει η κυβέρνηση ότι τέτοιες τακτικές ανήκουν στο παρελθόν;

Σύμπασα η Φιλοζωική Κοινότητα της χώρας αλλά και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου καταδικάζουν τέτοιες απόψεις που εκτός από αντίθετες με την ευζωία των ζώων είναι και μη σύννομες.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την χώρα μας δεν συνάδει με άρνηση της εφαρμογής Κοινοτικών Κανονισμών και οδηγιών.

Θυμίζουμε λοιπόν σε όλους, αλλά ιδίως στον κ. Κόλλια, ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς την οποία η χώρα μας επικύρωσε με τον Ν.2017/1992 χωρίς καμία επιφύλαξη, απαγορεύει ρητά μη θεραπευτικές επεμβάσεις σε ζώα, κάτι που ισχυροποίησε ο Ν.4039/2012.

Διότι η κοπή των ουρών και αυτιών στους σκύλους δεν ικανοποιεί παρά μόνο το prestige των ιδιοκτητών τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυά περί δήθεν ευζωίας τους.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την υπ αριθμ. 326/2013 πράξη, γνωμοδότησε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς αποτελεί υπερεθνική νομοθεσία που δεν μπορεί να αλλάξει με εθνική νομοθεσία.

Τα άρθρα που αφορούν τους ακρωτηριασμούς ζώων όπως έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα, τόσο στον Ν.4039/2012 όσο και στις υπό ψήφιση τροπολογίες, ακολουθούν τους κανόνες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση και έτσι πρέπει να είναι.

Κάθε εκτροπή από αυτή, σημαίνει μη αποδοχή και σεβασμό στους κοινοτικούς κανονισμούς και οδηγίες κάτι που δεν συνάδει με αυτό που λίγες μέρες πριν η χώρα μας ανέλαβε θα ενημερωθεί άμεσα ο Αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε.

Ακόμα μία εξαίρεση, μετά τις παραστάσεις - τσίρκο με ζώα της άγριας ζωής, δελφίνια κλπ και της ιππικής δεξιοτεχνίας, όπως ονομάζεται - και ο νόμος αυτός, δήθεν για την προστασία των ζώων θα λάβει επάξια τον τίτλο "Ο Νόμος της ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ" ή ο Νομος των κυνηγο-εκτροφέω ν και άλλων επιχειρηματιών.

Στις επερχόμενες τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις η φιλοζωική κοινότητα, που μετρά πάνω από 1.500.000 πολίτες, θα δώσει την απάντησή της σε όσους πίσω από νόμους προστασίας των ζώων ικανοποιούν αλλότρια οικονομικά συμφέροντα».
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Πάνοσ 17-01-2014 02:17
Στατιστικά στοιχεία και μελέτες επί του ελληνικού εδάφους υπάρχουν; ΟΧΙ.
Ο σκύλος πέφτει με τα μούτρα στους θάμνους και στα αγκάθια; ΟΧΙ
Η Γαλλία και η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες, είχαν νιονιό και εξέφρασαν αντιρρήσεις, οπότε, προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας που δεν αργεί λόγω αντίθεσης προς το δίκαιο της Ε.Ε., η κοπή της ουράς ως προφυλακτική χειρουργική πράξη επιτρέπεται.
Όταν λοιπόν ζητάμε πράγματα, ψάχνουμε επιχειρήματα που δεν στέκουν στον αέρα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 17-01-2014 02:25
@Πάνοσ Ο νόμος δεν έχει σκοπό την ευζωία των ζώων;
Έστω πως πρόκειται για προφυλακτική επέμβαση, σύμφωνα με τον ορισμό. Το πρόβλημα δεν παύει να είναι υπαρκτό και να ταλαιπωρεί τα ζώα. Για το λόγο αυτό έχει αναγνωριστεί η αναγκαιότητα της κοπής της ουράς των κυνηγετικών σκύλων εργαίας σε μια σειρά χώρες.
ΥΓ. Την ανάρτηση του ΠΣΚ στη θέση της τη βλέπω...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 17-01-2014 02:32
@Πάνος Αν έχεις σκύλο, φαντάζομαι θα έχεις ακούσει την ουρά του να χτυπάει ντάπα ντούπα στα ντουλάπια και όχι το κεφάλι του (...ελπίζω...)
Άρα προτείνεις επειδή δεν είχαν μυαλό οι Έλληνες, να υποφέρουν οι σκύλοι τους!
Ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους τους.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή