ΕΚΕΙ: Ο φωτογράφος Μ. Χόλινγκχεντ συλλαμβάνει την απίστευτη στιγμή που πάνω από 1,3 εκατομμύρια χιονόχηνες σηκώνονται για να συνεχίσουν το αποδημητικό τους ταξίδι προς Βορρά, στο Squaw Creek National Wildlife Refuge του βορειοδυτικού Missouri.
ΕΔΩ: Κλάμα και οδυρμός διαρκείας με τα χρήματα των πολιτών της ΕΕ. Αποτέλεσμα μετά από δέκα (και βάλε) χρόνια διαχείρισης της νανόχηνας από τις πολυεθνικές ΜΚΟ; Ένας πληθυσμός από 30 ζευγάρια!

Στην Ευρώπη η διορισμένη, (κανείς δεν γνωρίζει από ποιούς - πάντως όχι από τους εκπροσώπους των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), Κομισιόν έχει αναδείξει την πολυεθνική ΜΚΟ Birdlife σε de facto ρυθμιστή του περιβάλλοντος.

Αποτελέσματα πραγματικής διαχείρισης

page 1

ΗΠΑ Ανοιξιάτικο κυνήγι χήνας

Κυνηγετική περίοδος: Από 15 Φεβ. έως 4 Μαΐου 2014
Όριο: χωρίς περιορισμό

SPRING LIGHT GOOSE HUNTING

Η de facto ανάδειξη της Birdlife σε ρυθμιστή του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος ξεκινάει με την αποδοχή και επισημοποίηση από την Κομισιόν των περιοχών IBA που είχε καθορίσει η πολυεθνική σαν ΖΕΠ της Ευρώπης και φθάνει έως την ανάθεση του συνόλου σχεδόν των Ευρωπαϊκών σχεδίων διαχείρισης πτηνών και πάλι στη Birdlife απ' την ίδια Κομισιόν. Παρεπιπτόντως η Ορνιθολογική αυτοχαρακτηρίζεται ως Birdlife Greece στα προγράμματα LIFE.

Έτσι με τη Birdlife αρχηγό πληρώνουμε ΟΛΟΙ για μελέτες, μετρήσεις, μνημόσυνα, τηλεοπτικά σποτάκια και ιστοσελίδες. Αλλά ΔΕΝ βοηθάμε τα πουλιά! Όπως πανεύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε καλόπιστος να καταλάβει αν πάρει για παράδειγμα αίφνης τη νανόχηνα, η οποία βρίσκεται υπό "οικολογική" (Βirdlife, WWF, RSPB κ το λουρί της μάνας) διαχείριση για πάνω από μια δεκαετία, αν δεν κάνω λάθος. Αποτέλεσμα; 30 ζευγάρια έχουν απομείνει στην ήπειρο!

Στις ΗΠΑ έχουν την οργανωμένη από κυνηγούς Ducks Unlimited και, σαν αποτέλεσμα, πληθυσμούς που παρ' όλο που επιτρέπεται το κυνήγι υδροβίων σχεδόν όλο το χρόνο, αυτοί (οι πληθυσμοί) να εξακολουθούν να αυξάνονται!

1 + 1 = ??

Δεν είναι στραβός ο γιαλός! Μας αρμενίζει στραβά η διορισμένη Κομισιόν και οι ΜΚΟ που έχει αναδείξει αυθαίρετα η ίδια σε de facto ρυθμιστές του Ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και της άγριας φύσης.
Βασικά δεν πρόκειται για πυρηνική επιστήμη: Στόχος των κυνηγών και των οργανώσεών τους είναι οι μεγάλοι πληθυσμοί. Αντίθετα οι ΜΚΟ επιδοτούνται για να μελετούν τα είδη τα οποία απειλούνται. Αν δεν υπήρχαν απειλούμενα είδη, δε θα είχαν λόγο ύπαρξης ούτε οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ!

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες