Εντείνονται οι έλεγχοι στα καταφύγια άγριας ζωής στη Ρόδο

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο ακόμα ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκυλιών οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες από δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής στα Λάερμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι έλεγχοι από τα στελέχη του Δασαρχείου της περιοχής μας, θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ενταθούν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό καθώς αυτή είναι η περίοδος αναπαραγωγής των ζώων και απαγορεύεται αυστηρά η παρουσία κυνηγετικών σκυλιών στις περιοχές αυτές. Στο νησί της Ρόδου υπάρχουν πάντως ειδικές ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκυλιών, οι οποίες έχουν καθοριστεί από την αρμόδια δασική αρχή και στις οποίες θα πρέπει αποκλειστικά να γίνεται η διαδικασία εκγύμνασης.

Για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα, όπως σημείωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» το στέλεχος του Δασαρχείου της Ρόδου κ. Σταμάτης Χουρδάκης, θα κλιμακωθούν μέσα στις επόμενες μέρες (ακόμα και τις ημέρες των αργιών του Πάσχα) πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες από τους δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών, σε συνεργασία πάντα με τα κατά τόπους κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ανταλλαγή απόψεων παρακαλούμε ακολουθήστε το πνεύμα των κατευθυντηρίων γραμμών προς τη δημιουργία μιας κοινότητας η οποία προάγει την ανταλλαγή απόψεων και το πολιτισμένο κλίμα.

Συναίνεση

Καταθέτοντας ένα σχόλιο δίνετε τη συγκατάθεση σας στον δικτυακό τόπο Κυνηγετικές Σελίδες να προβεί σε συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων που εισάγετε στις φόρμες σχολιασμού των άρθρων.
Αν δεν επιθυμείτε να γίνει συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών, παρακαλούμε μην προβείτε σε κατάθεση σχολίων.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε γι' αυτή.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση