Εκτύπωση

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας θα συντάξει την κοινή πρόταση προς το Υ.ΠΕ.Κ.Α. προκειμένου να συμπεριληφθεί στη νέα ρυθμιστική απόφαση του Υπουργείου για τη θήρα στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, αυτό αποφασίστηκε στην πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών (Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, Κυνηγετικοί Σύλλογοι, Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Υπουργείου, Δ/νσεις Δασών) οι οποίοι επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στις εμπειρίες που αποκομίστηκαν κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού μεταξύ των οποίων ήταν:

Από το διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των παρισταμένων προέκυψαν κοινές διαπιστώσεις σε πολλά σημεία και αποφασίστηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προχωρήσει στη σύνταξη πρότασης προς το Υπουργείο με την οποία:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ο κ. Αθ. Οικονόμου, από το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού οι κ.κ. Δ. Μπαρέλος, Φ. Περγαντής, Ι. Παπαγιάννης, από την Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου οι κ.κ. Π. Σκαματζούρας, Χ. Μπρέχας, Σπ. Μπαλαμπέκος , από τον Κυνηγετικό Συλλόγο Πρέβεζας οι κ.κ. Φ. Μπάκας, Π. Βάσιος, ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων Δ. Ζήκος, ο Δ/ντης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Αν. Τσουμάνης, από τις Δ/νσεις Δασών Άρτας , Πρέβεζας οι κ.κ. Εμ. Γοργόλης, Β. Δάλαρος, από τη Δ/νση Υδάτων ο κ. Σ. Τσιπέλης.