Αρνείται ο Σύλλογος Πλωμαρίου να πληρώσει την έκτακτη εισφορά

Ένα ακόμα επεισόδιο της γνωστής ενδο-κυνηγετικής κόντρας ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, με φόντο την έκτακτη εισφορά των μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων.

Με επιστολή του ο Κυνηγητικός Σύλλογος Πλωμαρίου δηλώνει πως για μία ακόμα φορά δε θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, αρνούμενος να υποχρεώσει τα μέλη του στην καταβολή έκτακτης εισφοράς.

Ακόμα εκτοξεύει πυρά κατά της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους ότι οι δαπάνες δεν πάνε σε αμιγώς φιλοθηραματικές δράσεις και ζητά ουσιαστικότερες και αποτελεσματικότερες δράσεις.

Σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας, ο οποίος κάνει λόγο για μια συνεχώς αρνητική στάση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πλωμαρίου, επισημαίνοντας πως έχει κηρυχθεί έκπτωτο και πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν εκλογές για την αντικατάστασή του.

Χρόνια κρατάει ο καβγάς για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής εισφοράς του Κυνηγετικού Συλλόγου Πλωμαρίου, με τη διοίκηση του τελευταίου να αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους.

Η απόφαση για καταβολή έκτακτης εισφοράς από τους κυνηγητικούς συλλόγους λαμβάνεται από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με σκοπό να καλυφθούν τα έξοδα των φιλοθηραματικών δράσεων που υλοποιούνται σε ετήσια βάση.

«Να πιάνουν τόπο…»
Αιτιολογώντας τη στάση του, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Πλωμαρίου αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης: «Η απόφαση επιβολής μιας έκτακτης εισφοράς θα μας εύρισκε σύμφωνους, εφόσον πράγματι οι έκτακτες εισφορές θα εξυπηρετούσαν αντίστοιχους φιλοθηραματικούς σκοπούς. Πλην όμως, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, υπό το πρόσχημα της κάλυψης φιλοθηραματικών δραστηριοτήτων καλύπτονται άχρηστες, ανούσιες και πολυτελείς ενίοτε δαπάνες».

Μιλώντας στο «Ε», ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πλωμαρίου κ Πατερέλλης τόνισε: «Θέλουμε τα χρήματα που δίνονται από τους κυνηγούς να πιάνουν τόπο και να πηγαίνουν σε πραγματικά ωφέλιμες δράσεις. Αν πεισθούμε ότι γίνεται κάτι τέτοιο, είμαστε σύμφωνοι να πληρώσουμε».

Απαντώντας στα όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή του Συλλόγου Πλωμαρίου, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους Γιώργος Ψαρός δήλωσε στο «Ε»: «Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του συγκεκριμένου συλλόγου.

Αρνούνται να συμμορφωθούν στις αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση, άρα από όλους τους συλλόγους μαζί, με ανύπαρκτα επιχειρήματα, αφού όλες οι δράσεις μας έχουν επιστημονική καθοδήγηση, δημοσιοποιούνται και μπορεί ο καθένας να πληροφορηθεί γι’ αυτές.

Για το θέμα άλλωστε υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει την ομοσπονδία και υποχρεώνει το Σύλλογο Πλωμαρίου να καταβάλλει στο ακέραιο την έκτακτη οικονομική εισφορά.

Επιπλέον, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης όλων των Συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πλωμαρίου έχει κηρυχτεί έκπτωτο και η Διεύθυνση Δασών πρέπει να ορίσει προσωρινή διοίκηση για τη διενέργεια εκλογών».

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες