Απολογισμός κυνηγετικής περιόδου 2009-2010

Αυτή η κυνηγετική περίοδος σημαδεύτηκε απ' την υπαγωγή του κυνηγίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ενώ ανέκαθεν ήταν στην ευθύνη του Υπουργείου Γεωργίας.
Στο θώκο του ΥΠΕΚΑ διορίστηκε, προσωπικά απ' τον ΓΑΠ, η εξωβουλετική κα Τίνα Μπιρμίλη.
Ο παραπάνω συνδυασμός με την, "καθιερωμένη" πλέον, αγωγή Αγγελέτου κατά της ετήσιας ρυθμιστικής κυνηγίου ανέδειξε την αδυναμία πρόσβασης της ΚΣΕ στο νέο υπουργείο. Αποτέλεσμα η ταλαιπωρία του κυνηγετικού κόσμου αλλά και μία πρωτοφανής ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ που ακολούθησε την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής από τον εαυτό του!!!

Ακόμα και τώρα μετά το τέλος της περιόδου, ο κυνηγετικός κόσμος δεν έχει ενημέρωση, από την ΚΣΕ, για την αναγγελθείσα, μέσω της παραπάνω σουρεαλιστικής ανακοίνωσης, διαβούλευση από μηδενική βάση για το κυνήγι που έχει εξαγγείλει το ΥΠΕΚΑ.
Αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι πως το υπουργείο στελεχώνεται από μέλη εθνικών και πολυεθνικών αντι-κυνηγετικών στην πλειοψηφία τους ΜΚΟ. Προσπαθεί να επιβαλλει με φρενήρη ρυθμό την εγκατάσταση ΑΠΕ σε άγριες περιοχές της πατρίδας μας παράλληλα με άλλα δυσβάσταχτα μέτρα "οικολογικού" χαρακτήρα όπως, τα πράσινα τέλη των αυτοκινήτων, τα ενεργειακά πιστοποιητικά των σπιτιών κλπ.. Μέτρα που στην ουσία καθιστούν υποχρεωτική την αγορά πράσινης "νέας" τεχνολογίας απ' τους πολίτες έχοντες και μη έχοντες.

Ορτύκια:

Στην έναρξη βρέθηκα στη λάθος πλευρά της χώρας, όντας στο Β. Έβρο. Τα πουλιά αφθονούσαν στην κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Ζώντας στο κέντρο της Αθήνας, στα κυνήγια που ονειρεύομαι δεν υπάρχει χώρος για ορδές κυνηγών αλλά μόνο για κυνήγια με την παρέα που εκτιμάω στην απεραντοσύνη και τη μοναξιά της φύσης. Έμεινα λοιπόν εκεί που ήμουνα με λιγότερα πουλιά, αλλά καλή παρέα και άφθονο χώρο.

Και όπως κάθε έναρξη, συχτιρίζω την Ελληνική πατέντα που μας έχει αναγκάσει να κυνηγάμε στο τέλος του καλοκαιριού μέσα στις ανοιξιάτικες ζώνες διάβασης αποδημητικών!

Το κυνήγι τους το ευχαριστήθηκα αρχές Νοέμβρη στους έρημους από κυνηγούς κάμπους με την κουτάβα μου να μπαίνει καλά στο νόημα μέσα στα χέρσα και τις παρατημένες βαμβακιές.

Μπεκάτσα:

Ένα μόνο ταξίδι στην κενρική Ελλάδα για πέντε μέρες μου έδωσε αρκετές συναντήσεις με τη βασίλισσα.
Στα πέριξ της Αττικής άφησα κάμποσες φορεσιές παλεύοντας στις πυκνούρες, κυνηγώντας κάποια φαντάσματα με ιδιαίτερα φτωχή κάρπωση σαν αποτέλεσμα.
Νοτιάδες και ζέστη τους περισσότερους φθινωπορινούς και χειμωνιάτικους μήνες βλέπετε μεταφράζονται σε πολλά, πολλά μπεκατσο-κούλουρα ...

Τα σκυλιά έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους στον καναπέ και κάθε Σάββατο δείχνουν πιο ανηπόμονα, αδημονώντας να με δουν να πιάνω τα λουριά τους, αλλά κι' έτσι θάναι για κοντινό εκπαιδευτικό...

Η ειρωνία είναι πως μετά από τόσους Αύγουστους που πέρασαν με τον προβληματισμό "Να φύγω για την έναρξη ή όχι;", τούτος ο Αύγουστος δε μοιάζει δεδομένος...

Ελπίζουμε όλοι πως η ΚΣΕ ξέρει τι κάνει και δεν έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης γιατί δεν έχουμε περιθώρια να διορθώσει ο καθένας μας την αδιαφορία που δείξαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και μιλάω για το γεγονός πως η μοναδική μας επίσκεψη στον ΚΣ μας ήταν στα μέσα Αυγούστου για να παραλάβουμε την άδεια. "Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε" άραγε;

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες