svenskjakt.se

Η κάμερα που έφερε ένα θηλυκό κυνηγόσκυλο κατά τη διάρκεια κυνηγίου άλκης στη Σουηδία, κατέγραψε τη μάχη που έδωσε για τη ζωή του, απέναντι σε δύο λύκους

Για δέκα βασανιστικά λεπτά η Κλάρα, μια τετράχρονη σκύλα, πάλεψε με δύο λύκους για τη ζωή της. Η επίθεση κατεγράφη από την κάμερα που έφερε η σκύλα.

Ο Ιδιοκτήτης της Tommy Berglund απ' το Sunne διηγείται τα συμβάντα που έλαβαν μέρος στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα ανοίγματος του κυνηγίου της Άλης. Πιστεύω πως η σκύλα συνάντησε το λύκο κατά τη διάρκεια της έρευνας της. Δεν κυνηγούσε το λύκο, αυτός εμφανίστηκε μπροστά της. Όταν τον εντόπισε πλησίασε επιφυλακτικά να εξακριβώσει περί τίνος πρόκειται. Αφού μύρισε το ένα το άλλο, ξαφνικά ο λύκος την δαγκώνει στην πλάτη. Εμφανίζεται και ένας δεύτερος λύκος και η Κλάρα δίνει μάχη για τη ζωή της ενώ ο χρόνος κυλάει βασανιστικά αργά.

Προς το τέλος του βίντεο η σκύλα κάθεται κάτω βαριανασαίνοντας, φαίνεται πως έχει πλέον παραδοθεί. Αλλά βλέποντας τη συνέχεια ο ιδιοκτήτης της είδε πως μόλις ακούει τη φωνή του η σκύλα ανακάθεται και οι λύκοι εξαφανίζονται.

Αρχικά δεν μπορούσα να την εντοπίσω, ο πομπός της είχε πάψει να λειτουργεί και πίστεψα πως συνάντησε κάποια άλκη που της επιτέθηκε. Όταν τελικά τη βρήκα είδα αίμα ανάμεσα στα σκέλη της και σημάδια από δαγκωνιές. Τότε συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για λύκους. Αισθάνθηκα δέος. Η δε σκύλα δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της.

Ο Tommy κουβάλησε τη σκύλα μέχρι το δρόμο, μια απόσταση 700 μέτρα σε ευθεία. Ευτυχώς ο κτηνίατρος ήταν μόνο μισή ώρα απόσταση. Η σκύλα έλαβε αναισθησία και της έραψαν μια μεγάλη πληγή στην πλάτη καθώς και άλλες 14 μικρότερες πληγές. Έχει επίσης 15-20 τραύματα που έπρεπε να μείνουν χωρίς ράμματα.

Ο κτηνίατρος θεωρεί πως έχει μυικά τραύματα, ιδίως στο ένα πόδι που είναι αμφίβολο αν θα γιατρευτούν εντελώς, ώστε η Κλάρα να μπορέσει να κυνηγήσει ξανά.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες