Οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Οδηγούν τους δράστες στη δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς.

Δικαίωση και Ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος για τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της Β΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους Μιχαήλ Τσακίρη υπό του διορισμένου πληρεξουσίου Δικηγόρου του Γεωργίου Ι. Καψή μετά την ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χίου που συνεδρίασε δημόσια κατά την δικάσιμο της 24-06-2016 απαγγέλοντας πρωτοδίκως ποινή καθείρξεως 10 ετών και 8 μηνών σε βάρος του κατηγορουμένου ο οποίος κατηγορείτο για λαθροθηρία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε συρροή με απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το συμβάν:
Στις 21/7/2015 και ώρα 22:30 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Τσακίρης Μιχαήλ, Παυλέλλης Γεώργιος και Παπαδόπουλος Φώτιος εντόπισαν κατά την πραγματοποίηση νυκτερινής περιπολίας, στην περιοχή Τσιχλιώντα (Ερεσού, Λέσβου) έναν προβολέα να κινείται προς το μέρος τους. Λόγο των πληροφοριών που είχαν περιέλθει σ αυτούς για κρούσματα λαθροθηρίας στη συγκεκριμένη περιοχή, κατά την διάρκεια της νύκτας με προβολέα για το θήραμα του λαγού, αμέσως αντιλήφθηκαν ότι είχαν πέσει σε μια τέτοια περίπτωση. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, άρχισαν να πλησιάζουν το σημείο. Πλησιάζοντας σε απόσταση 30-40 μέτρων οι θηροφύλακες είδαν τον δράστη να ρίχνει και να σκοτώνει ένα λαγό. Έπειτα από λίγο και ενώ οι θηροφύλακες ετοιμαζόταν για τη σύλληψη αυτός ρίχνει ξανά, σκοτώνοντας κι άλλο ένα άτομο λαγού το οποίο μάζεψε και φωτίζοντας προς μια κατεύθυνση έγινε αντιληπτή μια λευκή μηχανή σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτόν.
Όταν άρχισε να κινείται προς τη μηχανή οι θηροφύλακες του φώναξαν και του έκαναν γνωστή την ιδιότητα τους καθώς και τι έπρεπε να κάνει. Εκείνος χωρίς να πει τίποτα φώτισε με το τον φακό (προσαρμοσμένο στο κεφάλι) προς το μέρος τους, τους πυροβόλησε και αμέσως τράπηκε σε φυγή.
Από τη μηχανή που εγκατέλειψε στο σημείο, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία. Πρόκειται για τον Κ.Π. κάτοικο της ευρύτερης περιοχής.

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες