Με μεγάλη μας χαρά δημοσιεύουμε το ηλεκτρονικό σχόλιο που μας άφησε ο Πρόεδρος της ΙΕΚΠ "Άνοιξη" Δρ. Σταματόπουλος:

'H Δήλωση του καταχωρείται στο δημοσίευμά σας είναι ΨΕΥΔΗΣ. Σας καλώ εντός 5 ημερών να διορθώσετε την πληροφορία. Την ομιλία την έκανα εγώ και ποτέ δεν είπα "Η ανεξέλεγκτη από δεκαετιών θήρα έχει μειώσει δραματικά τον ζωικό πλούτο της ελληνικής φύσης, ο οποίος αποτελεί πλούτο όλου του ελληνικού λαού, η δε λαθροθηρία έχει γίνει μάστιγα της υπαίθρου. Είναι καιρός η χώρα μας να προσαρμοσθεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα όσον αφορά στην θήρα και να την οργανώσει σε ελεγχόμενες περιοχές,ούτως ώστε ο ζωικός μας πλούτος να αναπαράγεται κανονικά και να αυξάνεται θηρευόμενος με τρόπο ελεγχόμενο και σοβαρό. Ιδού λοιπόν ένα πεδίο μεταρρυθμίσεων. "'

Δεδομένου ότι δεν είχαμε παραστεί στον Αγιασμό, δεν έχουμε κανένα λόγο ν' αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του Προέδρου. Απλώς επισημαίνουμε πως το εν λόγω κείμενο αντιγράφηκε από την , όπου ακολουθείται από το όνομα και την ιδιότητα ενός εκ των ιδιοκτητών. Εξ ου και η προκληθείσα παρεξήγηση. Ζητούμε λοιπόν συγνώμη, αλλά προφανώς παραπλανηθήκαμε και οι ίδιοι.

Πλέον, μένει ν' ανακαλύψουμε την πατρότητα της επίμαχης παραγράφου, η οποία παρείσφρησε στη δημοσιογραφική κάλυψη του Αγιασμού της ΕΚΠ.

Σαν κυνηγοί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις ΕΚΠ, πολλές απ' τις οποίες επισκεπτόμαστε τακτικά. Προφανώς καμία ΕΚΠ δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στη χώρα μας. Αυτή είναι η άποψη που εισπράττουμε απ' την πλειοψηφία των κυνηγών. Δεδομένου δε του διαλόγου που έχει ανοίξει με τον Πρόεδρο της ΕΚΠ "Άνοιξη", τον παρακαλούμε να μας γνωρίσει και την δική του άποψη επί του θέματος. Αν το επιθυμεί.

Καλή επιτυχία και μακροημέρευση λοιπόν στην "Άνοιξη" Γρεβενών.

Σχόλια   

# Δρ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥ 14-10-2016 10:04
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΉΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ.
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΣΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΞΗΣ :
1. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΙ Ε.Κ.Π ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΕΞΑΡΤΑΤΑ Ι ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ, ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΤΟΥ κλπ.
ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ.

ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ Ε.Κ.Π ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΙ.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ.

2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
ΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΕΙΔΗ (π.χ ΜΠΕΚΑΤΣΑ).
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

3. ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΣΤΗ.

ΕΜΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ.
(ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ Ή ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Π ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ, ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή