Λέτε να ξέμεινε από βενζίνη το άσπρο βαν;

Λύκοι στην Αίγινα

Ένας ή ενδεχομένως και περισσότεροι λύκοι να βρίσκονται αυτή την περίοδο σε δασώδη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που ορίζεται από το εκκλησάκι του Άι Στάθη και τον Άγιο Παντελεήμονα.

Συνήθεις

Απ' το "πουθενά", βρέθηκαν αλεπούδες στην Αίγινα. Απ' το "πουθενά" εμφανίστηκε λύκος στην Αίγινα. "Αρκετοί κάνουν λόγο για απελευθέρωσή του από το ΕΚΠΑΖΠ, όμοια με την απελευθέρωση ενός ζευγαριού αλεπουδίτσες πριν από λίγα χρόνια", σύμφωνα με το δημοσίευμα του saronicmagazine.

ύποπτοι

Το ζώο εντοπίστηκε από κυνηγούς και έχει φωτογραφηθεί, ενώ υπάρχει και video από μοτοσικλετιστή που έκανε προπόνηση motocross. Αυτά είπε, ανάμεσα σε άλλα, για το ζήτημα ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης, που ζήτησε να υπάρξει έρευνα για το θέμα.

Για το ίδιο ζήτημα το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν αναφορές, πως έχουν επιτεθεί σε κοπάδια με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ζώα. "Πρέπει να κάνουμε τα δέοντα, ποια είναι η συναρμόδια υπηρεσία, να κοιτάξουμε να δούμε και σαν δήμος την υποχρέωσή μας: να προστατέψουμε το βιότοπο και το ζωικό βασίλειο που έχει η Αίγινα. Δεν ξέρω ποια αρμόδια υπηρεσία είναι, θα το κοιτάξουμε, έχουμε μία επιτροπή που ασχολείται με τέτοια θέματα, γενικά με θέματα αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. Σε αυτά τα πράγματα, λύκους, όλοι γνωρίζουμε πως έχουν έρθει στην Αίγινα, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος τι ζώα απελευθερώνονται και σε πιο χώρο. Δεν είναι ούτε Όλυμπος, ούτε Πίνδος η Αίγινα να υπάρχουν τέτοια ζώα στην περιοχή μας".

Πηγή