Αριστερά ο "Master", δεξιά το ΥΠΕΝ

Αφού αντέγραψε την ανακοίνωση της Ορνιθολογικής Το Υπουργείο, κοτσάρει στο τέλος και μία από "πολλές διαμαρτυρίες πολιτών", αλλά και ολίγη από "καταγγελίες για λαθροθηρία". Δηλαδή, σκέφτηκε με τη λογική του ο καρεκλοκένταυρος του ΥΠΕΝ, μετά την απαγόρευση οι παράνομοι λαθροθήρες, θα σκιαχτούν και θα γίνουν νόμιμοι... Και 400 χρόνια μνημόνια, δεν φτάνουν.

YΠΕΝ: Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.

"Η πρωτοφανής κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας επηρεάζει ολόκληρη την επικράτεια και όχι μόνο τις «πληγείσες περιοχές». Τα περισσότερα πουλιά έχουν εγκαταλείψει τα μέρη που έχουν καλυφθεί με χιόνι και πάγο και είτε έχουν συγκεντρωθεί σε λίγες κατάλληλες περιοχές, είτε αναζητούν τροφή και καταφύγιο σε ακατάλληλους βιότοπους. Το κυνήγι με αυτές τις καιρικές συνθήκες είναι καταστροφικό, καθώς αναγκάζει όλα τα πουλιά (θηρεύσιμα και μη) να ξοδεύουν τα τελευταία αποθέματα ενέργειάς τους την ώρα που αυτά έχουν άμεση ανάγκη να τραφούν και να ξεκουραστούν για να επιβιώσουν."

YΠΕΝ: Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.

"Τις τελευταίες εβδομάδες ο χιονιάς που έχει πλήξει την Ευρώπη έχει οδηγήσει μεγάλους πληθυσμούς πουλιών, που συνήθως απαντούν σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη, να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στη χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί από τους παρατηρητές πουλιών αρκετά σπάνια είδη παπιών και στρουθιόμορφων που προέρχονται από πολύ βόρειες έως και αρκτικές περιοχές της Ευρώπης."

ΥΠΕΝ: Η απόφαση καθολικής απαγόρευσης της θήρας ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές διαμαρτυρίες πολιτών από όλη τη χώρα καθώς και καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας υπό συνθήκες που η θήρα, ούτως ή άλλως, απαγορεύεται.

Πρόκειται για το ίδιο Υπουργείο, που ενώ έχει κηρύξει αυστηρά προστατευόμενο το ελάφι από τη δεκαετία του 60, ο μόνος τρόπος που σκέφτηκε να διαχειριστεί την τυχαία, λόγω πυρκαγιάς, αύξηση του πληθυσμού του είναι να το δώσει τροφή στους λύκους.

Είναι το ίδιο Υπουργείο, που δεν μπορεί να δώσει λύση στον υπερπληθυσμό του αγριοκύνελου σε "μέρος της Λήμνου" και στη Θηρασία, εδώ και πενήντα χρόνια.

Είναι το ίδιο Υπουργείο που, παρ' ότι είναι υποχρεωμένο απ' το νόμο να το κάνει, επιστρέφει στην άγρια ζωή μόνο 100.000€ απ' τα εκατομμύρια εισφορών κυνηγετικών αδειών που εισπράττει κάθε χρόνο απ' τους κυνηγούς.

Είναι το ίδιο Υπουργείο, που αδυνατεί να καταλάβει πως για να δώσει οποιαδήποτε λύση απαιτούνται:

  1. Αποφάσεις θεμελιωμένες σε επιστημονικά δεδομένα
  2. Υγιές επιχειρηματικό σχέδιο και προϋπολογισμός

Μας ταΐζει λοιπόν το μόνο που μπορεί: συναισθηματισμό! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες