Λύνεται στις κάλπες η εξίσωση

ΜΙΣΟΣ, ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΣΑΔΙΣΜΟΣ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ, ΑΠΕΧΘΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ

Αυτά είναι μόνο λίγα, χωρίς ίχνος υπερβολής τα συναισθήματα που τρέφουν οι κρατούντες αυτής της χρονικής περιόδου για την τάξη μας. Δηλαδή την τάξη των κυνηγών αλλά και εν πολλοίς των ψαράδων

Είναι τόσο απλό

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Βέβαια, επειδή θα ήταν πολύ χοντρό να βγουν και να πουν ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, αυτό που κάνουν (και νομίζουν ότι είναι έξυπνο και ότι έχουν απέναντι τους ηλιθίους) είναι να επιτίθενται σε κάθε επιμέρους στοιχείο που απαρτίζει το κυνήγι και είναι απαραίτητο ώστε να μπορεί να είναι κανείς κυνηγός.

Εξηγούμαι και αρχίζω από το πιο πρόσφατο

Κυνηγητικός σκύλος

Τον υπάγουν στο υπουργείο….εσωτερικών! Τί είναι διαβατήριο; Μα γιατί όχι και τα βόδια; Πρέπει, λέει, να ευνουχιστούν όλα τα αρσενικά και να στειρωθούν τα θηλυκά! Μα πήρε στην ανθρωπότητα μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια, ώστε με επιλεκτικές διασταυρώσεις να δημιουργηθούν όλες οι ράτσες των σκυλιών για να ανταποκρίνονται σε ορισμένη εργασία.

Ζευγαρώνω ένα αρσενικό αναγνωρισμένης κυνηγητικής αξίας και ικανοτήτων όταν αυτές έχουν αναδειχθεί μετά από κάποια χρόνια με έναν αντίστοιχων χαρακτηριστικών θηλυκό της ίδιας ράτσας και έτσι υπάρχει συνεχής βελτίωση της ράτσας. Πώς εγώ θα ξέρω αν ένα κουτάβι τριών μηνών θα είναι άξιο για αναπαραγωγή μέχρι να φτάσει τα 3 χρόνια; Τί πάνε λοιπόν να πετύχουν καταργώντας πρακτικές αιώνων. Να απαξιώσουν τα κυνηγητικά σκυλιά μέχρι να γίνει στην πράξη αδύνατο να τα κατέχει κανείς, με όλες αυτές τις διατάξεις και τα δρακόντεια πρόστιμα. Εδώ βεβαίως θέλω να προσθέσω ότι για να δώσουν το καλό παράδειγμα θα πρέπει αυτή την πρακτική να την αρχίσουν με τα σκυλιά της αστυνομίας, του στρατού και των τελωνείων.

Δεύτερο Κυνηγητικό όπλο

Απίστευτες τρελές, νέες διατάξεις που ΔΕΝ υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα για σημάνσεις και απαγορεύσεις που ΔΕΝ εξυπηρετούν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ. Τους διαφεύγει το πασιφανές ότι δεν προσφέρει απολύτως τίποτε η προσπάθεια να ελέγξεις το όπλο ενώ θα έπρεπε να επικεντρώνεσαι μόνο στο Χρήστη. ΔΕΝ επιτρέπουν τη χρήση του κυνηγητικού ραβδωτού όπλου σε αντίθεση με την παγκόσμια πρακτική (εμείς ξέρουμε καλύτερα) ειδικά τώρα που τα γουρούνια έχουν φτάσει μέσα στις αυλές των σπιτιών. Αν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ας μας δείξουν στατιστικές εγκλημάτων των τόσων δεκαετιών, όσο τα κυνηγητικά όπλα ήταν ελεύθερα συγκρινόμενες με τις σημερινές στατιστικές. Να δούμε και εμείς οι αδαείς πόσο έχουν βοηθήσει αυτά τα μέτρα στη μείωση του εγκλήματος. Συμπέρασμα

Κάνουμε την κατοχή και τη χρήση, κάθε τόσο, δυσκολότερη, μέχρι να την καταντήσουμε πρακτικά αδύνατη. Έτσι ξεφορτωνόμαστε δύο ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ και τα όπλα και τους κυνηγούς.

Τρίτο Τα κυνηγετικά μαγαζιά

Άνευ λόγου και αιτίας επιβάλλονται σχεδόν αδύνατα να πραγματοποιηθούν μέτρα ασφαλείας τα οποία θα κοστίσουν στο κάθε κατάστημα, κατά μέσον όρο γύρω στις 4500 ευρώ. Και αυτό πότε; Εν μέσω πανδημίας, με πολύ πεσμένους τζίρους και μετά την αναίτια παύση του κυνηγιού (για αυτό αμέσως μετά) που ΕΣΕΙΣ, οι ίδιοι επιβάλλατε!! Πώς θα ανταποκριθούν οι πενόμενοι ιδιοκτήτες τους; Πάρα πολλοί θα κλείσουν. Βεβαίως αυτό είναι και το ζητούμενο! Διότι χωρίς κυνηγετικά μαγαζιά δεν θα υπάρχει και πάλι κυνήγι.

Και εδώ θα θέλαμε μια στατιστική από μέρους των αρχών για το πόσες διαρρήξεις έχουν γίνει σε κυνηγετικά μαγαζιά (ώστε να δικαιολογούνται τα μέτρα) και πόσα όπλα έχουν κλαπεί από αστυνομικούς, από το στρατό, και άλλους κρατικούς οργανισμούς (στην προχθεσινή μονομαχία στο Ζεφύρι συμμετείχε κλεμμένο όπλο αστυνομικού). Στο τέλος τέλος θέλετε να επιβάλλετε τέτοια μέτρα που θα κάνουν τα μαγαζιά να μοιάζουν με τον Fort Knox; ΔΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ τα λεφτά βάσει αποδείξεων!

Τέταρτο Το Κυνήγι αυτό καθ’ εαυτό

Με το πρόσχημα του κορωνοϊού, ακολουθώντας την πετυχημένη τακτική του Μπους του νεότερου που με δικαιολογία την πραγματική καταστροφή των διδύμων πύργων επέβαλε την απύθμενη καταστολή σε παραπάνω από το μισό κόσμο, απαγορέψατε το κυνήγι και το ψάρεμα, χωρίς κανέναν ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγο πέραν της αρρωστημένης εμπάθειάς σας, κόντρα μάλιστα και στις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων. Τελευταία μάλιστα είδαμε το παράδειγμα της Γερμανίας (της Μεγάλης σας Πατρίδας) που παροτρύνει τον κόσμο να βγει στο κυνήγι.

Πέμπτο Τα αναλώσιμα του κυνηγιού δηλαδή τα φυσίγγια

Πάτε να πείσετε τον κόσμο ότι πεθαίνουν τα φλαμίνγκο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο τρώγοντας σκάγια. Ουέ! Γραμματείς και φαρισαίοι, έχετε καταστρέψει τα μισά βουνά και τα λαγκάδια της πατρίδας μας με τις άθλιες αυτές ανεμογεννήτριες των χιλιάδων τόνων τσιμέντου «εκεί που φύτρωνε φλισκούνι και άγρια μέντα» για χάρη των ντόπιων και ξένων μεγαλοεργολάβων και έχετε το θράσος να μιλάτε για τα δήθεν βαρυστομαχιασμένα από τα σκάγια των κυνηγών φλαμίνγκο.

Τί έμεινε; Τίποτε. Τίποτε απολύτως. Χωρίς σκυλιά, όπλα, φυσίγγια, κυνηγομάγαζα και κυνήγι.

Έχουμε φτάσει σχεδόν στην πραγματικότητα της προφητικής εκείνης αφίσας του Κ.Ε.Κ. που είχα σχεδιάσει πριν από 30 χρόνια προβλέποντας αυτό που έρχεται και δυστυχώς τελικά βρέθηκαν οι ΠΡΟΘΥΜΟΙ να το πραγματοποιήσουν.

Το κείμενο είναι του κ. Κ. Παπατσαρούχα

Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες