Με δεδομένη την απαγόρευση του κυνηγίου στο σύνολο των υγροτόπων της χώρας, η πρόταση του προέδρου του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού, καθηγητή Παν/μίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη αποτελεί ακτίνα φωτός στο σκοτάδι που τυλίγει τα κυνηγετικά της πατρίδας μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟY

«Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των κυνηγών για ορισμένες περιοχές του Αμβρακικού, μπορούμε να επιτρέψουμε τη νόμιμη θήρα με τον όρο όμως ότι οι κυνηγετικού σύλλογοι και η Ομοσπονδία θα συμβάλλουν στην πάταξη της λαθροθηρίας, η οποία οδηγεί σε αποδεκατισμό του πληθυσμού συγκεκριμένων ειδών που έχουν... μεγάλο εμπορικό κέρδος».

Η παραπάνω πρόταση ανήκει στον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, και διατυπώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τον Φορέα, με επίκεντρο τα ανεξέλεγκτα κρούσματα λαθροθηρίας που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στην... «προστατευόμενη» έκταση του Αμβρακικού.

Είναι μια πρόταση τολμηρή και γενναία αν ληφθούν υπόψη τα «ταμπού» και τα πλαστά θεωρητικά «δίπολα» που συνήθως επικρατούν και συσκοτίζουν την πραγματικότητα στις «προστατευόμενες περιοχές»...

Ολόκληρο το άρθρο

Σχόλια   

# Πολίτης 23-09-2011 12:01
Δυστυχώς βλέπουμε ότι το θέμα του Αμβρακικού αντί να ρυθμίζεται προς όφελος του περιβάλλοντος, όσο περνάνε οι μέρες – για ανεξήγητους λόγους – περιπλέκεται.
Είναι ανεξήγητο αυτό, αφού τον τελευταίο χρόνο δεν έχει συμβεί καμία συνταρακτική αλλαγή στην περιοχή που να δικαιολογεί τέτοια στάση από πλευράς Φορέα.
Να θυμίσω πως σχετικά με το κυνήγι και τη ρύθμισή του στον Αμβρακικό είχαν καταγραφεί και αυτά:

kynhgotopos.blogspot.com/.../. ..

kynhgotopos.blogspot.com/.../. ..
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 23-09-2011 16:28
Φοβήθηκαν τα ξωτικά του κόλπου ίσως; χο
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή