ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Πόλεμος Χαρακωμάτων"
H Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στο στόχαστρο

Σε πόλεμο χαρακωμάτων εξελίσσεται η αντιπαράθεση της δημόσιας διοίκησης της πολιτείας με τις κυνηγετικές οργανώσεις και στην πρώτη γραμμή βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δεχόμενη «πυρά» από εμπαθείς διατεταγμένους υπαλλήλους που εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες συγκεκριμένων και έκδηλων για το αντικυνηγετικό τους μένος υπηρεσιών.

Ωστόσο, επειδή το κυνήγι μαγισσών στις μέρες μας έχει γίνει άθλημα, ζώντας σε μια περίοδο που το να κατηγορείς και να σπιλώνεις αξιοπρέπειες «πουλάει», οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, αφού ακούγονται και γράφονται διάφορες κακεντρέχειες καθώς κάποιοι ψάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο στο πρόσωπο των κυνηγών, για όλα τα κακώς κείμενα στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην διοίκηση, παντού εκτός από εκείνους που είναι πραγματικά υπεύθυνοι.

Το αποκορύφωμα της επίθεσης που δέχεται αυτή τη στιγμή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προέρχεται από την πρώην Δ/νση Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και νυν Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η οποία με το υπ' αριθ. 28021/1590/5-4-2011 έγγραφό της κήρυξε έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου βασιζόμενη όπως αναφέρει σε πόρισμα που εξέδωσε η επιτροπή ελέγχου των οικονομικών της Ομοσπονδίας μας για τα έτη 2007 και 2008, στo οποίο εμφαίνονται στοιχεία οικονομικών αταξιών. Στοιχεία και όχι αποδείξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή ελέγχου αποτελείτο κυρίως από δασικούς υπαλλήλους!!! Στο συγκεκριμένο πόρισμα η ίδια η Δ/νση Δασών αναφέρει ότι οι υπάλληλοί της δεν είναι εξειδικευμένοι σε τέτοιου είδους ελέγχους και δεν έχουν οικονομικές γνώσεις. Παρά ταύτα υιοθέτησε τη συγκεκριμένη έκθεση ελέγχου η οποία τάχα συμπέραινε ταμειακό έλλειμμα της Ομοσπονδίας μας ύψους 179.880,71 ευρώ. Να σημειωθεί εδώ ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα η επιτροπή ελέγχου είχε εκδώσει τρία διαφορετικά πορίσματα!!!! Εξάγοντας κάθε φορά διαφορετικά συμπεράσματα!!!

Στις 4-7-2010 και μετά την κοινοποίηση του πορίσματος της δασικής υπηρεσίας, άμεσα συγκλήθηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία τα μέλη ενημερώθηκαν για τα όσα το πόρισμα αναληθώς ανέφερε περί ελλείμματος τάχα 179.880,71 ευρώ και αφού αυτό αναλύθηκε διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια και παρά το ότι η Γενική Συνέλευση δια βοής απέρριψε και καταδίκασε τα όσα οι δασικές υπηρεσίες ανέφεραν. Ο ίδιος ο πρόεδρος έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και το Δ.Σ. όπου μετά από μυστική ψηφοφορία το σώμα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Δ.Σ. και μάλιστα με ποσοστό 100%, εκδίδοντας παράλληλα και σχετικό ψήφισμα καταδίκης των ενεργειών των δασικών υπηρεσιών.

Μετά τα πιο πάνω και με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ανατέθηκε ο οικονομοδιαχειριστικός έλεγχος της Ομοσπονδίας σε Ορκωτούς Λογιστές (Σ.Ο.Λ.) οι οποίοι μετά από λεπτομερή έλεγχο κατέληξαν ότι τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της επιτροπής ελέγχου της Δ/νσης Δασών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περί ελλείμματος 179.880,71 ευρώ σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ. Εντόπισαν δε την διαφορά για τα οικονομικά έτη 2007-2008-2009 σε 251,58 ευρώ, η οποία προφανώς οφείλεται σε κάποιες αποδείξεις που πλέον δεν ήταν ευανάγνωστες λόγω παλαιότητας. Τονίζεται μάλιστα ότι στους απολογισμούς υπάρχουν όχι ουσιαστικά αλλά τυπικά λάθη.

Συνέχίζεται »