Το τέλος του Πατρόκλου

φωτογραφία
Στα σκοτεινά υπόγεια των οικολογικών οργανώσεων ο Δρ NO HUNTING δεν κοιμάται ποτέ. Μέρα και νύχτα επεξεργάζεται απαγορεύσεις κυνηγίου. Τελευταίο θύμα η νησίδα Πάτροκλος.
Ενισχύσειςφωτογραφία κάλεσε επιτέλους η ΚΣΕ.

Ποιος να το περίμενε ότι κάποιοι θα απαγόρευαν εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση το κυνήγι στη Νήσο Πάτροκλος που παρουσιάσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ζητάμε συγνώμη από όλους όσοι ενδεχομένως ταλαιπωρήθηκαν, και παρασύρθηκαν φτάνοντας μέχρι τη λάντζα για να περάσουν απέναντι.

Και βέβαια δεν τους πληροφόρησε κάποια ενημερωτική πινακίδα του Δασαρχείου για την απαγόρευση? Απλά τα νέα μαθεύτηκαν στόμα με στόμα στα καρτέρια του Χάρακα. Το πιο εκπληκτικό: Και εμείς όταν πήγαμε, "παράνομοι" ήμασταν σύμφωνα με τον νόμο!

Ετσι, ένας άλλος παραδοσιακός κυνηγότοπος της Αττικής, έπεσε "θύμα" μιας τυφλής εφαρμογής ενός ανενεργού νόμου, που τον χαρακτηρίζει αρχαιολογικό το χώρο και απαγορεύει -τι άλλο- το κυνήγι. Πάντως, εμείς οι "παράνομοι" τόσες ώρες στο νησί, δεν βρήκαμε πουθενά αρχαία ερείπια. Εμείς είχαμε τουλάχιστον την τύχη να είμαστε οι τελευταίοι κυνηγοί που βρεθήκαμε εκεί.

Κρίμα, και για τις περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με το φουσκωτό σκάφος της, που στην προσπάθεια να προφυλάξει τον Πάτροκλο και άλλα μικρονήσια από υποψήφιους λαθροθήρες, είχε εντείνει την παρουσία της στη συγκεκριμένη περιοχή.
Α.Μ.

ethnos.gr

Σχετικά: Η εποχή του Πατρόκλου...

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 06-10-2011 22:58
Αγαπητοί δημοσιογράφοι του Έθνους-Κυνήγι ΕΝΣΤΑΣΗ
"Στόμα σε στόμα στα καρτέρια του Χάρακα" έφτασε και στα δικά σας αυτιά η απαγόρευση. Δε θεωρείτε πως δικαιούμεθα πληρέστερη ενημέρωση οι πτωχοί αναγνώσται;

Αν ξεκινήσω δηλαδή κι εγώ μια φήμη απαγόρευσης θα τη δημοσιεύσετε;

Αναμένουμε...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 07-03-2012 14:35
Πωλείται η νησίδα Πάτροκλος

Πωλητήριο, με τιμή εκκίνησης τα 150 εκατ. ευρώ, έχει αναρτηθεί σε καναδική ιστοσελίδα για την περίφημη ιδιωτική νησίδα Πάτροκλος, για την οποία έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, μια ισραηλινή εταιρεία (στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του πρώην προέδρου Αριέλ Σαρόν), η Ντονατέλα Βερσάτσε και, τελευταία, επενδυτικό fund από το εμιράτο του Ντουμπάι.

Στόχος όλων των προαναφερόμενων υποψήφιων επενδυτών ήταν η ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχείου, θεματικού πάρκου, spa, γηπέδου γκολφ μέχρι και καζίνο στην νησίδα με έλταση 2.800 στρέμματα.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του νησιού ανήκουν στην οικογένεια Γιατράκου, ενώ πολλές επενδυτικές κινήσεις που επιχειρήθηκαν έχουν μπλοκαριστεί στο παρελθόν, λόγω της ανακήρυξης ενός μέρους του νησιού σε αρχαιολογική περιοχή.

Στην αγγελία, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα privateislandso nline.com, γίνεται λόγος για 5.050 ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο νησί, αλλά και για 150... κατσίκες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πολύ μικρή απόστασή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (25 χλμ.) και από το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς και στο γεγονός ότι μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.


Πηγή:www.capital.gr
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή