Το τέλος του Πατρόκλου

φωτογραφία
Στα σκοτεινά υπόγεια των οικολογικών οργανώσεων ο Δρ NO HUNTING δεν κοιμάται ποτέ. Μέρα και νύχτα επεξεργάζεται απαγορεύσεις κυνηγίου. Τελευταίο θύμα η νησίδα Πάτροκλος.
Ενισχύσειςφωτογραφία κάλεσε επιτέλους η ΚΣΕ.

Ποιος να το περίμενε ότι κάποιοι θα απαγόρευαν εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση το κυνήγι στη Νήσο Πάτροκλος που παρουσιάσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Ζητάμε συγνώμη από όλους όσοι ενδεχομένως ταλαιπωρήθηκαν, και παρασύρθηκαν φτάνοντας μέχρι τη λάντζα για να περάσουν απέναντι.

Και βέβαια δεν τους πληροφόρησε κάποια ενημερωτική πινακίδα του Δασαρχείου για την απαγόρευση? Απλά τα νέα μαθεύτηκαν στόμα με στόμα στα καρτέρια του Χάρακα. Το πιο εκπληκτικό: Και εμείς όταν πήγαμε, "παράνομοι" ήμασταν σύμφωνα με τον νόμο!

Ετσι, ένας άλλος παραδοσιακός κυνηγότοπος της Αττικής, έπεσε "θύμα" μιας τυφλής εφαρμογής ενός ανενεργού νόμου, που τον χαρακτηρίζει αρχαιολογικό το χώρο και απαγορεύει -τι άλλο- το κυνήγι. Πάντως, εμείς οι "παράνομοι" τόσες ώρες στο νησί, δεν βρήκαμε πουθενά αρχαία ερείπια. Εμείς είχαμε τουλάχιστον την τύχη να είμαστε οι τελευταίοι κυνηγοί που βρεθήκαμε εκεί.

Κρίμα, και για τις περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με το φουσκωτό σκάφος της, που στην προσπάθεια να προφυλάξει τον Πάτροκλο και άλλα μικρονήσια από υποψήφιους λαθροθήρες, είχε εντείνει την παρουσία της στη συγκεκριμένη περιοχή.
Α.Μ.

ethnos.gr

Σχετικά: Η εποχή του Πατρόκλου...
Συντάκτης: Κυνηγετικές σελίδες