ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΥΣΣΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ FYROM

ksdoxatoy.blogspot.com
φωτογραφία

Σας ενημερώνουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011 υπήρξε κρούσμα λύσσας σε αλεπού, σε περιοχή της FYROM κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Αν και στην χώρα μας έχει να παρατηρηθεί παρόμοιο κρούσμα σε άγριο ζώο από το 1983, με αφορμή το περιστατικό αυτό, παρακαλούμε για την τήρηση και εφαρμογή των παρακάτω μέτρων από τους φορείς του Πίνακα Διανομής, κατά περίπτωση.

Άμεση αναφορά από οποιονδήποτε πολίτη ή φορέα προς τα Κτηνιατρεία ή το Τμήμα Κτηνιατρικής της Υπηρεσίας μας, κάθε κρούσματος που κρίνεται ως ύποπτο λύσσας καθώς και κάθε περίπτωσης δαγκώματος σε άνθρωπο από σκύλο, αλεπού ή άλλο άγριο ζώο. Ειδικά οι κυνηγοί να παρατηρούν για ύποπτα κρούσματα σε άγρια ζώα.

Ολόκληρο το άρθρο »

Σχόλια   

# Κυνηγετικές σελίδες 15-01-2012 14:00
Χρήσιμες Πληροφορίες
www.mzcp-zoonoses.gr/.../
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 23-01-2012 21:22
Ιωάννινα: Εκτεταμένοι προληπτικοί εμβολιασμοί σε σκύλους κατά της λύσσας

Εκτεταμένοι εμβολιασμοί σε σκύλους κατά της λύσσας, θα αρχίσουν προληπτικά και στο νομό Ιωαννίνων, μετά τα πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν σε γειτονικές χώρες.

Ήδη ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου οι ενημερωτικές συσκέψεις για τα μέτρα πρόληψης της λύσσας στα κατοικίδια ζώα, σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην Ήπειρο, σε πρώτο στάδιο τα μέτρα αφορούν εδαφική ζώνη 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία.

Για την έναρξη των εμβολιασμών, αναμένονται τα προγράμματα που έχουν αναλάβει να συντάξουν και να διαβιβάσουν στις διευθύνσεις κτηνιατρικής οι κατά τόπους δήμοι.

Οι ποιμενικοί σκύλοι, με απόφαση του Περιφερειάρχη, θα εμβολιαστούν σε συνεργασία ιδιοκτητών και κτηνιάτρων του Δημοσίου. Οι κυνηγετικοί σκύλοι με ευθύνη των κατόχων τους από ιδιώτες κτηνιάτρους και οι αδέσποτοι με ευθύνη των Δήμων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα λύσσας σ' όλη την Ελλάδα, ωστόσο η λήψη των προληπτικών μέτρων γίνεται επειδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει υπόψη του επιδημιολογικά δεδομένα για την παρουσία λύσσας σε Βαλκανικά κράτη και ειδικότερα σε ζώνες που συνορεύουν με τη χώρα μας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
# Κυνηγετικές σελίδες 05-03-2012 07:19
Λύσσα διαγνώστηκε σε δύο αλεπούδες σε περιοχή πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η είδηση προκαλεί ανησυχία καθώς ο ιός της λύσσας μεταδίδεται εύκολα από ζώο σε ζώο και φυσικά στον άνθρωπο. Όπως δήλωσε ο κτηνίατρος Σταύρος Κυρούδης ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κυνηγοί που έρχονται σε επαφή με τα θηράματά τους και κυρίως τα σκυλιά που χρησιμοποιούν στο κυνήγι. Όπως είπε άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμών ακόμη και των αδέσποτων σκύλων της Αλεξανδρούπολης .

deltatv.gr/.../...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή