Μπαράζ απαγορεύσεων λόγω όχλησης (!) και επικινδυνότητας (!!) της κυνηγετικής δραστηριότητας

Παρατηρώ μια τάση οι Δασικές υπηρεσίες να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το Δασικό Κώδικα. Εκεί αναφέρεται σαφώς, (Κεφάλαιο Β', άρθρο 256, παρ/φος 1):
Απαγορευεται η θήρα των εντός πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει και εις ακτίνα 250 μέτρων από της παρυφής αυτών ή εις ακτίνα 100 μέτρων από μεμονωμένων οικιών.

Έχει άγνοια Νόμου η Δ/νση Δασών Ν. Ηλείας η οποία αποφασίζει ότι:

β. Απαγορεύουμε το κυνήγι, από 20 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, περιμετρικά των ορίων της λίμνης Καϊάφα σε ζώνη πλάτους 1000 μέτρων, για την προστασία των λουομένων.

στην πρόσφατη τροποποίηση Δασικής Ειδικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας Ορισμένου Χρόνου, που εξέδωσε τον Αύγουστο;

Μήπως έχουν επιτραπεί τα ραβδωτά και δεν το ξέρουμε;

Ας μεταφερθούμε νοτιότερα, στην Ελαφόνησο.
Εκεί ο αγαπητός Δασάρχης Μολάων, αφού κάνει αναφορά σε έγγραφο του Δήμου Ελαφονήσου «Περί καθυστέρησης έναρξης της κυνηγετικής περιόδου», προσθέτει πως επίσης:

9. Το γεγονός ότι ο θηραματικός πλούτος της νήσου Ελαφονήσου έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην εν λόγω περιοχή και είναι ανάγκη αμέσου λήψης μέτρων προστασίας των...

Οπότε:

αποφασίζουμε:
Ορίζουμε την έναρξη της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου 2012 - 2013 για όλα τα θηράματα στην περιοχή της Ελαφονήσου την 1η Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Ελαφονήσου λοιπόν κοινοποιεί την απόφαση υπ’αριθμ. 58/2006 του Κ.Σ., (πρόκειται για Κυνηγετικό Σύλλογο άραγε;), ο Δασάρχης κολλάει και ένα μειωμένο σημαντικά θηραματικό πλούτο, (σύμφωνα με ποιές παρατηρήσεις;), και ΤΕΡΜΑ τα περάσματα στην Ελαφόνησο φίλοι Κορωπιώτες που συνηθίζατε να περιμένετε τα αποδημητικά εκεί κάθε Σπτέμβρη!

Μπορούμε να μεταφερθούμε νοτιότερα στη Γαύδο, που απαγορεύθηκε το κυνήγι για 3 χρόνια, ή αν θέλετε να τραβήξουμε βορειοανατολικά στην Πάρο, όπου εκκολάπτεται απαγόρευση του καλύτερου λαγότοπου του νησιού, για λόγους "όχλησης και ασφάλειας των περιπατητών", (στοιχηματίζω άνετα πως θάχει και θηραματικό πλούτο μέσα).

Αγαπητέ proedroskse, μήπως έχουμε κολλήσει τον ιό της Τήλου; Άραγε περνάει με ψηφοφορία δια βοής;